Napisano 17 Styczeń 201114 l Cześć, mam dosyć dziwny problem, który powstał nagle bez żadnego sensu: Mam 3 kompy do renderowania sieciowego: A: 2x xeon 1.89 (najsłabszy) B: i7 2.8Ghz C: i7 4.15 Ghz (najmocniejszy) W oknie backburnera, przy liczeniu animacji (każda klatka leci do osobnego kompa) performance index wskazywał rzeczywistą moc danego kompa. I nagle coś się poknociło :/ Obecnie przydzielone jest zadanie liczenia animacji wszystkimi kompami, każdy komp liczy swoją klatkę. Zauważyłem, że komputery B i C uzyskują identyczne czasy co nie powinno mieć miejsca. Kiedy wywalę z JOBa komputer B, nagle komputer C uzyskuje dużo szybszy czas. Kiedy przywrócę do JOBa znowu komputer B - nagle C spowalnia do wydajności B, a czasme nawet liczy jeszcze wolniej. Performance index dla kompa B i C wskazuje wartość 1.0... Sprawdziłem menadżerem zużycie procesorów na B i C i oba zawsze liczą na 100%. Backburner manager oraz monitor są odpalane na kompie B. Co jest halo?
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor ok widzę w czym problem po części. Komputer C liczy faktycznie szybciej, ale sam writing output trwa bardzo długo, podczas gdy na innych kompach jedynie setne sekundy. Kiedy wyrzucę z JOBa komputer B - writing output na komputerze C zapisuje tak jak powinno, czyli w ułamek sekundy. Zrobiłem jeszcze jeden test - przydzieliłem komputer B do innego zadania. To samo - zawsze jak B jest przydzielony do czegokolwiek - C spowalnia z writing output. O co kaman? Edytowane 18 Styczeń 201114 l przez SWRSC
Napisano 18 Styczeń 201114 l a nie jest to problem sieci? sprawdz transfery pomiedzy rendernodem a kompem gdzie zapisujesz rendery. masa