t0m3k Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Witam, Mam zamiar wymienic moj stary (4lata) LCD na cos nowszego. Monitor do domowego PCta na ktorym jak mam czas to dlubie cos MAX'ie i dobrze by bylo gdyby mial przyzwoite kolory aczkolwiek nie oczekuje takiej jakosci jaka mam w pracy (DELL 2407WFP S-PVA) Kiedy przegladam rozne monitory to dziwie sie ze czesc z nich ma tylko wejscia VGA nawet w przypadku Full HD. Czytalem ze nie robi to wielkiej roznicy ale mimo to wolalbym DVI. Druga kwestia to rozdzielczosci, niektore monitory o rozmiarach 20-21" maja max. rozdzielczosc 1600x900 wydaje mi sie to troche za malo. Chcialbym tez zapytac czy ktos uzywa/testowal jak sprawuje sie podswietlenie LED w monitorach. Wolalbym monitor podswietlany LED ze wzgledu na wyglad i maly pobor pradu, bylem porownywac LED i lampy w sklepie i nie widze roznicy ale chetnie wyslucham opinii. Moje typy: Benq G2222HDL 21.5" Screen: 21.5" full HD (1920 x 1080) Brightness: 250 cd/m2 Dynamic Contrast Ratio: 5million:1 Response time: 5ms Connectivity: DVI and D-sub + LED, Full HD, DVI, wyglad - brak glosnikow, firma Iiyama Pro Lite E2208HDS 22 inch TFT LCD screen with TN panel Native resolution: 2.1 MegaPixel (1920 x 1080) Contrast ratio 1000 : 1 typical Brightness: 300 cd / m2 typical Response time: 5 msec Input connector: DVI-D, D-Sub Speaker 2 x 1 W (Stereo) + Full HD, DVI, glosniki, firma - podswietlany lampa ViewSonic VA2231w 22IN LED 1920X1440 Max Resolution 1920 x 1080 Video Format 1080p (FullHD) Signal Input DVI-D, VGA Features OptiSync, ViewMatch, sRGB colour management, Eco-Mode + sRGB, Full HD, LED, DVI - brak glosnikow, firma jesli ktos zna strone z duza baza testow monitorow to prosze o link...
t0m3k Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 zdecydowalem sie na BenQ E2220HD. niestety nie led ale pozatym wszystko to co chcialem. bedzie po jutrze :) dzieki NV za link, naprawde bardzo pomocny! rep+
Rekomendowane odpowiedzi