Napisano 18 Styczeń 201114 l Witam, Mam zamiar wymienic moj stary (4lata) LCD na cos nowszego. Monitor do domowego PCta na ktorym jak mam czas to dlubie cos MAX'ie i dobrze by bylo gdyby mial przyzwoite kolory aczkolwiek nie oczekuje takiej jakosci jaka mam w pracy (DELL 2407WFP S-PVA) Kiedy przegladam rozne monitory to dziwie sie ze czesc z nich ma tylko wejscia VGA nawet w przypadku Full HD. Czytalem ze nie robi to wielkiej roznicy ale mimo to wolalbym DVI. Druga kwestia to rozdzielczosci, niektore monitory o rozmiarach 20-21" maja max. rozdzielczosc 1600x900 wydaje mi sie to troche za malo. Chcialbym tez zapytac czy ktos uzywa/testowal jak sprawuje sie podswietlenie LED w monitorach. Wolalbym monitor podswietlany LED ze wzgledu na wyglad i maly pobor pradu, bylem porownywac LED i lampy w sklepie i nie widze roznicy ale chetnie wyslucham opinii. Moje typy: Benq G2222HDL 21.5" Screen: 21.5" full HD (1920 x 1080) Brightness: 250 cd/m2 Dynamic Contrast Ratio: 5million:1 Response time: 5ms Connectivity: DVI and D-sub + LED, Full HD, DVI, wyglad - brak glosnikow, firma Iiyama Pro Lite E2208HDS 22 inch TFT LCD screen with TN panel Native resolution: 2.1 MegaPixel (1920 x 1080) Contrast ratio 1000 : 1 typical Brightness: 300 cd / m2 typical Response time: 5 msec Input connector: DVI-D, D-Sub Speaker 2 x 1 W (Stereo) + Full HD, DVI, glosniki, firma - podswietlany lampa ViewSonic VA2231w 22IN LED 1920X1440 Max Resolution 1920 x 1080 Video Format 1080p (FullHD) Signal Input DVI-D, VGA Features OptiSync, ViewMatch, sRGB colour management, Eco-Mode + sRGB, Full HD, LED, DVI - brak glosnikow, firma jesli ktos zna strone z duza baza testow monitorow to prosze o link...
Napisano 19 Styczeń 201114 l Autor zdecydowalem sie na BenQ E2220HD. niestety nie led ale pozatym wszystko to co chcialem. bedzie po jutrze :) dzieki NV za link, naprawde bardzo pomocny! rep+