Wielka_Siostra Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Witam, jako że jestem nowa na forum, czuję się zobowiązana pokazać do czego używam MAXa i z jakim efektem mi to wychodzi:-) Robię prace z cyklu \"na wczoraj\", nie mam czasu się rozwijać i wszystkie niestety wyglądają podobnie:-/ Mam nadzieję, że dzięki Waszym wskazówkom się podciągnę i będę uzyskiwać lepsze efekty mniejszym nakładem pracy:-) Program: 3DStudioMAX R3 Sprzęt: procesor 1200, pamięć 128 Render: default MAXa [Wyedytowany dnia 30-6-2004 > Wielka_Siostra]
Zwierzak Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Hmmm tkstura drewna strasznie widac jak się powtarza. Mi się podoba. Spróbuj troche z innym oswietleniem. Bo nie ma klimatu ;)
dr Ug Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Barbie plastic, it`s fantastic... not. Strasznie sztuczne to wszystko, sztywne i sterylne. Fuj.
Orion Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Ciekawią mnie te zasłony :) możesz zapodać texturkę do nich??
max_1989 Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 Najogólniej mi się nie podoba. Brak realizmu, dopasowania tekstur (według mnie, oprócz tych szkiełek, obrazów i kanapy). Jedyne o co się postarałeś to stworzenie kilku podstawowych figur o troche poprzestawiałeś ich wierzchołki lub polygony. I tyle, kompletna porażka. PS: jak lakierem lakieruje się podłogę, aby wszystko odbijała jak lusterko?
Marcin_ps Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 wedlug mnie jest jak najbardziej ok bedzie o wiele lepiej jak zaopatrzysz sie w cos innego do renderowania niz scanline maxowy ( r3 to juz calkiem odpada ) poszukaj na emule/torrencie Vraya wejdz na evermotion.org i poszukaj tutkow efekty wrzuc tu
Wielka_Siostra Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Napisano 25 Czerwiec 2004 Dzięki, ściagnęłam triala MAX6, Vraya i obecnie walczę nad efektami:-) Na razie walczę jeszcze nad modelowaniem (robię babkę), więc na efekty moich nowych odkryć trzeba będzie jeszcze poczekać.
Chalek Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 Robisz babkę piaskową czy może babkę lancetowatą? ;) Będziesz przerabiać tą scenę? Może wrzuć to do WIP?
chveti Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 za bardzo plastikowe ,sterylne i gumowe , modeling dobry ale oświetlenie i tekstury !tragedia!
Wielka_Siostra Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Napisano 25 Czerwiec 2004 Chveti, ja bym powiedziała - wszystko tragedia;-) (gdzie ty tam modeling widzisz?!) Łobrazki dałam, bo nowa jestem i chciałam Wam pokazać co robię i dalczego tak brzydko;-) Poprawiać nie będę, projekt już dawno temu przeszedł:-) A poza tym jest wstrętny, więc nawet mi się nie chce. Teraz robię KOBIETĘ;-) Dłuższa impreza, na niej zamierzam się nauczyć modelingu, teksturowania, może jakiegoś ruchu... KOBIETA jest oczywiście w dziale WIP:-) Mimo że powoli mi idzie, to zamierzam ją skończyć. Pozdrawiam:-)
MareG Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 Ciekawa aranżacja wnętrza i nawet miłe kolorki:), takze kompozycyjnie dobre. W sam raz jako mily dodatek do pelnego \"niezrozumialych kresek\" projektu. Widac ze autorka ma pojecie co robi, a niejednemu z was mądrale (powyzej) nie chce sie nawet ruszyć tyłka zeby zmiezyc jaka grubosc ma sciana... A ze nie jest hiper-mega realistyczne?! A musi byc? Spelnia swoja role - pokazuje inwestorowi jak bedzie wygladalo przyszle wnetrze i robi to bardzo przekonywujaco moim zdaniem! Poza tym robione \"na wczoraj\" ! Jedna drobna uwaga - poprzeczka drzwi balkonowych o wiele za gruba, zrobilas z dwoch okien co? ;) Pozdrawiam Marek
Wielka_Siostra Napisano 28 Czerwiec 2004 Autor Napisano 28 Czerwiec 2004 MareG, dzięki za miłe słowo:-) Oczywiście nie mam nic przeciwko krytycznym głosom, prowokują mnie one tylko do lepszej pracy. Faktem jest, że utarło się, iż wizualkom możemy wiele wybaczać - ja jednak się z tym nie zgadzam. Chciałabym osiągnąć maksimum efektu przy minimum pracy i wiem, ze to możliwe. MAX3 np. nie posiadał wielu przydatnych funkcji (chociażby skylight), dzięki którym w MAXie6 możemy już małym nakładem pracy bardzo urealnić scene. Mam nadzieję, że moje następne wizualka (ta była ostatnia tego typu) będzie już super-high realistic;-) Pozdrawiam P.S. Z balkonem rzeczywiście poszłam na łatwiznę;-) [Wyedytowany dnia 28-6-2004 > Wielka_Siostra]
Beatou Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 Wydaje mi się, że chciałbym tam zamieżkać ;] Bardzo fajne wnętrze ;] Jak na scenę \"na wczoraj\" to jestem pod wrażeniem ;] Ja bym nie zrobił nawet takiej na dzisiaj hehe Ciekaw jestem czy to wnętrze to Twój pokój czy zaczerpnełaś natchnienie z jakiegoś innego miejsca. Ja ostatnio przenosiłem do świata 3D swój pokój i trochę się nabiegałem z miarką ;] Efekty można podziwiać tu: http://3d.goblix.com/gfx/big/room.jpg Serdecznie pozdrawiam, Beatu
Wielka_Siostra Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Beatou, to projekt wnętrza dla mojego klienta - w całości efekt mojej wyobraźni;-) Projekt już dawno jest wcielony w życie. Dla ciekawskich podaję rzut pokoju (nie mogłam zmieniać ustawień ścianek, ani budować nowych, bo klient miał już położeone panele - projekt ograniczał się więc do wstawienia luksferów i mebli (no i kolorów) Pozdrawiam
Beatou Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Hehe też kcem takich klientów ;] Z kuchnią fakt... trochę za wąska ;] Poza tym loobię tego typu wnętrza. Jest gdzieś jpg Twojego projektu?? Z chęcią bym go zobaczył ;] Pozdrawiam, Beatou
Wielka_Siostra Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Kuchnia wąska, ale dla kawalera powinna wystarczyć;-) Beatou, masz na mysli jpg realizacji? No cóż, postaram się zdobyć, bo na pewno nigdzie nie wisi. Pytanie czy nadal mam maila do klienta po moich ciągłych formatach dysku:-/
Beatou Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Byłbym bardzo wdzieczny ;] A ja jestem kawalerem i mam większą łazienke ;] Pozdrawim, Beatou
Master of the best Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Na jakim programie robi sie takie fajne rzeczy bo ja umiem tylko takie brzydkie
Wielka_Siostra Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Master ----> może spróbuj przerzucić się z Painta na Maxa, powinieneś osiągać lepsze efekty;-P
Beatou Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Noo zwłaszcza antyaliasing jest lepszy... tylko trzeba się przyzwyczaić do większej liczby kolorów i przerzucić się z kredek na modyfikatory ;] Powodzenia!!
Mulczas Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 i dluzej sie renderuje;) pokoik fajny, mnie sie podoba. spelnia swoje zadanie i wiecej nie trza:)
Rekomendowane odpowiedzi