KLIK Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 Witam Musze wymodelować takie węzły/ połączenia przypominajace siatke z lin. Domyślam sie, że mozna zrobic to recznie, jednak pomimo wielu prob do niczego dobrego nie doszedlem. Czy jest jakis sposob na to inny niz soft selection>scale>rotate ?
Berger Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 Jeśli nie ma tam żadnego powtarzającego się wzoru to z powodzeniem możesz użyć loft.
polka dot Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 piękna elektronografia. niestety nie wiem jak Ci pomóc
KLIK Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Napisano 28 Styczeń 2011 to na dole to splajny z nadana grubością, chodzi o to żeby jakos te wezly "naciągnąć", nie wiem czy loftem osiagne taki efekt ale spróbuje. polka dot - elektronografia, zgadza sie:)
brioszek Napisano 28 Styczeń 2011 Napisano 28 Styczeń 2011 jedyne co przychodzi mi do głowy to select and squash ze scale menu w połączeniu z soft selection vertexów. trzeba tylko gizmo zmienić na lokal żeby zmiany były prostopadłe do wybranej części węzła
Rekomendowane odpowiedzi