Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tym razem zabrałem się w wolnych chwilach za Ferrari f599 gtb na ten moment jest tyle:

f599gtb1s.th.pngf599gtb1.th.pngf599gtb1w.th.png

Edytowane przez rakson23

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zapowiada się dobrze, nie widać błędów żadnych jak na razie. Poczekam na więcej.

Napisano
  • Autor

Felga i opona i na chwile pauza bo sesja ostatnia sesja sie zaczela;)

f599gtbrimw.th.pngf599gtbrims.th.png

Edytowane przez rakson23

Napisano

Bo małe upy może. Jest dobrze , nie wiem jak tam ze zgodnością z oryginałem bo nie mam czasu zerknąć. Ale modeling wygląda bardzo ok :)

Napisano
  • Autor

Co do modelu to jeszcze czeka go kilka poprawek i dorobienie detali, a lakier to tak na szybko wrzucony byle byl;)

kolejny render z malymi poprawkami felgi i dodanymi tarczami

19798667.th.jpg

Edytowane przez rakson23

Napisano

bardzo ja osobiście bez zastrzeżeń bo nie jestem znawcą

auto wisi w powietrzu ale to bez znaczenia.

pozdro.

Napisano
  • Autor

wisi wisi;) poprawie to pozniej, teraz render z tyłu z prawie wymodelowanym swiatlem:

19213673.th.jpg

Napisano
  • Autor

a tutaj taki test zoltego lakieru bo w tekim kolorze docelowo chce widziec to autko.

76265516.th.jpg22711266.th.jpg

Napisano

Nie wiem jak dla mnie ferrari to tylko czerwone

albo ostatecznie białe ale żółte albo tam złote to bleee

Napisano
  • Autor

bedzie kilka kolorow to jest pewne, a najbardziej skupie sie najprawdopodobniej na modena yelow;) taki oryginalny kolor ferrari;)

Napisano
  • Autor

nowe rendery, dzisiaj biore sie za shadery lamp i moze jakies prowizoryczne wnetrze.

f14y.th.jpgf13wa.th.jpgf12h.th.jpgf11qt.th.jpgf10ob.th.jpg61753018.th.jpg

Napisano

No taki lakier mi się podoba bardziej niż ten żółty

a model git na swoje skromne oko nie widzę problemów.

Napisano
  • Autor

generalnie taki test ustawien matowego lakieru to mial byc;) ale troche ziarna za duzo wyszlo:/ poprobuje i wrzuce cos nowego i normalny lakier tez;)

przod2.th.jpg

tyl2w.th.jpg

Edytowane przez rakson23

Napisano
  • Autor

za uwagi bede wdzieczny chociaz nie spodziewam sie zbyt wielu sadzac po dotychczasowych odpowiedziach:P

czerwony1.th.jpgczerwony2.th.jpgczerwony3.th.jpgczerwony4.th.jpgmorski1.th.jpgmorski2.th.jpg

Napisano

Nie wygląda to za dobrze, mocne refleksy wylewają się niezbyt estetycznie na karoserie. Znajdź ładne ujęcie studyjne tego auta i staraj się osiągnąć podobny efekt, może mało twórcze ale moim zdaniem dobry sposób na naukę.

Napisano
  • Autor

kolejne renderki, i mały problem mianowicie skad te dziwne plamki na lakierze? soft maya 2011, oświetlenie 4 area lights, we właściwościach mental ray sa ustawione jako visible, jako photonic i light shader wrzucony jest mia_photometric_light. uzywam fg.

czerwony1r.th.jpgczerwony2.th.jpgczerwony3.th.jpgczerwony4.th.jpgczerwony5.th.jpgczerwony6.th.jpg

Napisano
  • Autor

no wlasnie nic sie nie zmienia ze zmiana samplingu. Wieczorem nad tym posiedze, teraz trzeba popisac moje "ukochane" l-systemy dla mayki.

Napisano
  • Autor

Po zmianach ustawień świateł i FG

czerwony7.th.jpgczerwony8.th.jpg

i dwa nowe renderki w innym kolorze:

grafit2.th.jpggrafit.th.jpg

Edytowane przez rakson23

Napisano
  • Autor

Ostatnie renderki na ten moment. Jezeli ktos ma jakise uwagi to z checia je przeczytam i wezme pod rozwage:)

45196079.th.jpg33804217.th.jpg78745257.th.jpg41347681.th.jpg11428941.th.jpg59358035.th.jpg

Napisano

Kurcze naprawde fajnie Ci to idzie, za kazdym razem coraz lepiej to wyglada :) A co do ostatnich jakos cos mi tak za ciemno troszke :) Lampy wygladaja super, moze minimalnie zmatowic opone ale to naprawde minimalnie :) Minus za szyby ze za nimi nic nie ma ale to pewnie wiesz :) Postaraj sie tez zeby jasna linia szla przez caly bok a nie jak teraz sie urywa i jak masz renderki od tylu na klapie tylnej masz ostre swiatlo sprobuj zrobic zeby tam byl rozmyty refleks wstaw przed swiatlo plana z np 70% przezroczystosci, on ci zmiekczy :) Powodenia

Napisano
  • Autor

z checia wroce do renderowania i sprawdze Twoje rady, ale teraz nie mam czasu ze wzgledu na prace magisterska:(