Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Tym razem zabrałem się w wolnych chwilach za Ferrari f599 gtb na ten moment jest tyle:

f599gtb1s.th.pngf599gtb1.th.pngf599gtb1w.th.png

Edytowane przez rakson23

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zapowiada się dobrze, nie widać błędów żadnych jak na razie. Poczekam na więcej.

Napisano
  • Autor

Felga i opona i na chwile pauza bo sesja ostatnia sesja sie zaczela;)

f599gtbrimw.th.pngf599gtbrims.th.png

Edytowane przez rakson23

Napisano

Bo małe upy może. Jest dobrze , nie wiem jak tam ze zgodnością z oryginałem bo nie mam czasu zerknąć. Ale modeling wygląda bardzo ok :)

Napisano
  • Autor

Co do modelu to jeszcze czeka go kilka poprawek i dorobienie detali, a lakier to tak na szybko wrzucony byle byl;)

kolejny render z malymi poprawkami felgi i dodanymi tarczami

19798667.th.jpg

Edytowane przez rakson23

Napisano

bardzo ja osobiście bez zastrzeżeń bo nie jestem znawcą

auto wisi w powietrzu ale to bez znaczenia.

pozdro.

Napisano
  • Autor

wisi wisi;) poprawie to pozniej, teraz render z tyłu z prawie wymodelowanym swiatlem:

19213673.th.jpg

Napisano
  • Autor

a tutaj taki test zoltego lakieru bo w tekim kolorze docelowo chce widziec to autko.

76265516.th.jpg22711266.th.jpg

Napisano

Nie wiem jak dla mnie ferrari to tylko czerwone

albo ostatecznie białe ale żółte albo tam złote to bleee

Napisano
  • Autor

bedzie kilka kolorow to jest pewne, a najbardziej skupie sie najprawdopodobniej na modena yelow;) taki oryginalny kolor ferrari;)

Napisano
  • Autor

nowe rendery, dzisiaj biore sie za shadery lamp i moze jakies prowizoryczne wnetrze.

f14y.th.jpgf13wa.th.jpgf12h.th.jpgf11qt.th.jpgf10ob.th.jpg61753018.th.jpg

Napisano

No taki lakier mi się podoba bardziej niż ten żółty

a model git na swoje skromne oko nie widzę problemów.

Napisano
  • Autor

generalnie taki test ustawien matowego lakieru to mial byc;) ale troche ziarna za duzo wyszlo:/ poprobuje i wrzuce cos nowego i normalny lakier tez;)

przod2.th.jpg

tyl2w.th.jpg

Edytowane przez rakson23

Napisano
  • Autor

za uwagi bede wdzieczny chociaz nie spodziewam sie zbyt wielu sadzac po dotychczasowych odpowiedziach:P

czerwony1.th.jpgczerwony2.th.jpgczerwony3.th.jpgczerwony4.th.jpgmorski1.th.jpgmorski2.th.jpg

Napisano

Nie wygląda to za dobrze, mocne refleksy wylewają się niezbyt estetycznie na karoserie. Znajdź ładne ujęcie studyjne tego auta i staraj się osiągnąć podobny efekt, może mało twórcze ale moim zdaniem dobry sposób na naukę.

Napisano
  • Autor

kolejne renderki, i mały problem mianowicie skad te dziwne plamki na lakierze? soft maya 2011, oświetlenie 4 area lights, we właściwościach mental ray sa ustawione jako visible, jako photonic i light shader wrzucony jest mia_photometric_light. uzywam fg.

czerwony1r.th.jpgczerwony2.th.jpgczerwony3.th.jpgczerwony4.th.jpgczerwony5.th.jpgczerwony6.th.jpg

Napisano
  • Autor

no wlasnie nic sie nie zmienia ze zmiana samplingu. Wieczorem nad tym posiedze, teraz trzeba popisac moje "ukochane" l-systemy dla mayki.

Napisano
  • Autor

Po zmianach ustawień świateł i FG

czerwony7.th.jpgczerwony8.th.jpg

i dwa nowe renderki w innym kolorze:

grafit2.th.jpggrafit.th.jpg

Edytowane przez rakson23

Napisano
  • Autor

Ostatnie renderki na ten moment. Jezeli ktos ma jakise uwagi to z checia je przeczytam i wezme pod rozwage:)

45196079.th.jpg33804217.th.jpg78745257.th.jpg41347681.th.jpg11428941.th.jpg59358035.th.jpg

Napisano

Kurcze naprawde fajnie Ci to idzie, za kazdym razem coraz lepiej to wyglada :) A co do ostatnich jakos cos mi tak za ciemno troszke :) Lampy wygladaja super, moze minimalnie zmatowic opone ale to naprawde minimalnie :) Minus za szyby ze za nimi nic nie ma ale to pewnie wiesz :) Postaraj sie tez zeby jasna linia szla przez caly bok a nie jak teraz sie urywa i jak masz renderki od tylu na klapie tylnej masz ostre swiatlo sprobuj zrobic zeby tam byl rozmyty refleks wstaw przed swiatlo plana z np 70% przezroczystosci, on ci zmiekczy :) Powodenia

Napisano
  • Autor

z checia wroce do renderowania i sprawdze Twoje rady, ale teraz nie mam czasu ze wzgledu na prace magisterska:(