Napisano 7 Czerwiec 200420 l Czesc. Oto moja pracka ktora ostatnio mecze. Brazilem zajmuje sie od niedawna. Mam pytanie jak uzyskac maxymalnie realistyczna scenke zewnerzna. Jakich swiatel uzywacie. Czy samego skylighta czy jeszcze cos. Prosze o podpowiedz. Na obrazku jest skylight + arealight
Napisano 7 Czerwiec 200420 l Ja zawsze do tego uzywam HRDI a jesli swiatel to z decoyem i raczej bez fotonów bo sie niezprawdzają w takich sytuacjach.... a tak propo to czemu zamiast tu to nie umiescisz tych 2 scenek w WIP albo GFW ?
Napisano 7 Czerwiec 200420 l Czyli tej pracy nie mozna komentowac? ja sprobuje praca jest switna bardzo mi sie podoba ale moim zdaniem szyby na gorze wygladaja troszke nie realstycznie:( sa zbyt idealne zbyt czyste i trosze zbyt odrozniajace sie od innych rzeczy. POzdrawiam i naprawde gratuluje
Napisano 7 Czerwiec 200420 l sproboj dac sky light sila 0,4 - 0,6 do tego jakies swiatelko sila 0,4 - 0,6 dodaj troche fotonkow 1-2 mln, dodaj photon focusing (aby objelo cala scene) wlacz GI, shade rate min/max -1/0 view rate 30 sec rate 10 w zakladce photon map photons in estimate ustaw 64- 128, max search radius 50 - 150, moc fotonow na 2 :)
Napisano 8 Czerwiec 200420 l ja bym tem probowal najpierw eksperymentowal z oswietleniem ale na scence bez tekstur - lepiej widac jak sie zachowuje, a poz tym powtarza sie teksturak na chodniku ;) a co do fotonow ... to tez ich nie lubie ;)
Napisano 8 Czerwiec 200420 l a ja kocham fotony ale w niektorych przypadkach poprostu ze niedosc ze sa szybkie jak diabli to jeszcze mozna nimi niesamowite efekty uzyskac....
Napisano 10 Czerwiec 200420 l eeee (w niektorych przypadkach :P ) ale glownie do interior sa spoko ale exterior sa bezuzyteczne
Napisano 11 Czerwiec 200420 l A ja bym tu wpuścił troszkę photonów - rozjaśniłyby te miejsca pod dachem... tylko 3ba dobrze dobrać ustawienia :) Ewentualnie bounce na 2 i bedzie git + noc na renderowanie ;)