Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc. Oto moja pracka ktora ostatnio mecze. Brazilem zajmuje sie od niedawna. Mam pytanie jak uzyskac maxymalnie realistyczna scenke zewnerzna. Jakich swiatel uzywacie. Czy samego skylighta czy jeszcze cos. Prosze o podpowiedz. Na obrazku jest skylight + arealight

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja zawsze do tego uzywam HRDI a jesli swiatel to z decoyem i raczej bez fotonów bo sie niezprawdzają w takich sytuacjach.... a tak propo to czemu zamiast tu to nie umiescisz tych 2 scenek w WIP albo GFW ?

Napisano

Czyli tej pracy nie mozna komentowac? ja sprobuje praca jest switna bardzo mi sie podoba ale moim zdaniem szyby na gorze wygladaja troszke nie realstycznie:( sa zbyt idealne zbyt czyste i trosze zbyt odrozniajace sie od innych rzeczy. POzdrawiam i naprawde gratuluje

Napisano

sproboj dac sky light sila 0,4 - 0,6

do tego jakies swiatelko sila 0,4 - 0,6

dodaj troche fotonkow 1-2 mln, dodaj photon focusing (aby objelo cala scene)

wlacz GI, shade rate min/max -1/0

view rate 30 sec rate 10

w zakladce photon map photons in estimate ustaw 64- 128, max search radius 50 - 150, moc fotonow na 2 :)

Napisano

ja bym tem probowal najpierw eksperymentowal z oswietleniem ale na scence bez tekstur - lepiej widac jak sie zachowuje, a poz tym powtarza sie teksturak na chodniku ;)

a co do fotonow ... to tez ich nie lubie ;)

Gość User190
Napisano

A ja bym tu wpuścił troszkę photonów - rozjaśniłyby te miejsca pod dachem... tylko 3ba dobrze dobrać ustawienia :)

Ewentualnie bounce na 2 i bedzie git + noc na renderowanie ;)