Napisano 1 Luty 201114 l Witam! Mam taki problem, iż nie wiem jak zapisać render element używając VFBuffer'a. Kiedy jest włączony, dostaje komunikat, że elementy się zrenderują, ale się nie pokarzą z powodu jakiejś tam chyba alokacji pamięci czy coś. Wiecie może zatem, jak je zapisać używając Vray Frame Buffera? :|
Napisano 1 Luty 201114 l W opcjach frame buffera masz ramkę Save separate render channels. Klikasz Browse... i wybierasz output tak samo, jak dla zakładki Common. W tym momencie w zakładce Common w ogóle nie musisz zaznaczać opcji Save file
Napisano 1 Luty 201114 l korzystasz z render elements maxa, czy vraya? V-Ray provides its own render elements and does not support the standard ones implemented in 3ds Max. Standard 3ds Max render elements will not work with V-Ray and vice-versa. http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/render_elements.htm pozdrawiam
Napisano 1 Luty 201114 l Autor No przecież że z VRaya :) freqfreq - testowałem co napisałeś, muszę zaznaczać opcję SAVE FILE w common, bo VFBuffer nie zapisuje mi głównego obrazka a TYLKO te oddzielne kanały - czyli render elements. To tak w roli podsumowania :) Dzięki za pomoc!
Napisano 1 Luty 201114 l Obok omawianego ptaszka masz jeszcze Save RGB i Save Alpha I jak zaznaczysz RGB też, to nie musisz nic robić w common