marcowy Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 hej mam pytanie, do tej pory nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Otóż chodzi o te przykładowe realizacje. http://www.jna.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=82 Na zdjęciach nie mogę się dopatrzeć barierek na stropodachach ani jakichkolwiek balustrad w oknach na piętrach bo ich po prostu nie ma. Widać przecież, że okna otwierają się w całej szerokości. Warunki techniczne określają jasno sprawę, więc jak się to odnosi do tej sytuacji? Czy projektanci mogą to pominąć? Czy może w projekcie powinno się to znaleźć a później inwestorzy na własną odpowiedzialność tego nie robią? W jaki sposób odbiera budowę inspektor? Czy ktoś wie jak to się odnosi w praktyce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 To są domy jednorodzinne, więc nikt tego nie odbiera. W projekcie barierki musiały być, ale realizacji nikt nie sprawdza pod kątem zgodności z projektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi