Napisano 7 Luty 201114 l Witam, Mam parę pytań w związku z przerzucaniem materiałów i plików między dwoma komputerami. Otóż jeden nie daje rady i muszę używać drugiego. ten pierwszy to "A" a drugi "B" 1.otwieram na "B" i na dzień dobry missing vray physical camera. > Vray zainstalowany poprawnie na "B" i na "A". 2.potem Missing external files i podana cała gama materiałów. > jeżeli używam gotowych materiałów, bądź map, to gdzie je mam zachować i potem zainstalować przy przerzucaniu z "A" do "B"? 2.a) jeżeli nawet usunę materiały i zastępuję je innymi, cały czas wyskakuje mi informacja o missing external files na niektórych materiałach, pomimo, że jest nowy materiał.... czy powie mi ktoś jak się tego pozbyć ? Mam nadzieję, że napisałem dość przejrzyście i dziękuję z góry za pomoc!
Napisano 7 Luty 201114 l Użyj zapisu Archive, wtedy z zipie będziesz miał wszytko do przeniesienia na drugą maszynę.
Napisano 7 Luty 201114 l Albo: Menu file->asset tracking (lub asset management), zaznaczasz wybrane "missing", klikasz prawym i dajesz set path (pokazujesz gdzie sa).