blood_brother Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 Nie wiem, czy to odpowiedni dział. Jeżeli nie to prosiłbym któregoś z moderatorów o przemieszczenie topicu do odpowiedniego działu. Tak jak w temacie. Pytam się z ciekawości, i co raz bardziej pociąga mnie animacja, gdyż kiedyś gdzieś czytałem, że teoretycznie nie każdy model hi-poly nadaje się do animacji. Chciałbym się dowiedzieć czegoś wiecej na ten temat. Pozdro
blood_brother Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Napisano 17 Czerwiec 2004 Czy naprawde nie ma zadnych roznic???? Pozdro
dr Ug Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Model do animacji ma tak przystosowana siatke, zeby deformacje wygladaly jak najladniej i zeby ich dopieszczanie bylo jak najlatwiejsze. W przypadku modeli realistycznych siatka do animacji musi tez umozliwic deformy anatomicznie poprawne. Do tego oczywiscie dochodzi fakt, ze im bardziej szczegolowy model, tym trudniejszy do zrigowania i animacji. Imho tyle. Generalnie kazdy dobry hi-poly da sie zanimowac, wszystko zalezy od umiejetnosci. Widac to we wspolczesnym kinie. [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > dr Ug]
Rekomendowane odpowiedzi