blood_brother Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Nie wiem, czy to odpowiedni dział. Jeżeli nie to prosiłbym któregoś z moderatorów o przemieszczenie topicu do odpowiedniego działu. Tak jak w temacie. Pytam się z ciekawości, i co raz bardziej pociąga mnie animacja, gdyż kiedyś gdzieś czytałem, że teoretycznie nie każdy model hi-poly nadaje się do animacji. Chciałbym się dowiedzieć czegoś wiecej na ten temat. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
blood_brother Posted June 17, 2004 Author Share Posted June 17, 2004 Czy naprawde nie ma zadnych roznic???? Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr Ug Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Model do animacji ma tak przystosowana siatke, zeby deformacje wygladaly jak najladniej i zeby ich dopieszczanie bylo jak najlatwiejsze. W przypadku modeli realistycznych siatka do animacji musi tez umozliwic deformy anatomicznie poprawne. Do tego oczywiscie dochodzi fakt, ze im bardziej szczegolowy model, tym trudniejszy do zrigowania i animacji. Imho tyle. Generalnie kazdy dobry hi-poly da sie zanimowac, wszystko zalezy od umiejetnosci. Widac to we wspolczesnym kinie. [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > dr Ug] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts