Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałbym prosić znawców tematu o pomoc. Bawię się troszkę mentalem, przegooglowałem trochę tutoriali i... moje rendery nadal nie wyglądają realistycznie :/. Czy można prosić o jakieś DOBRE tutoriale / porady.

Robie obiekcik, nakładam materiały arch&design, przygotowuje jakieś pół-walcowe "studio" renderuje to + ambient occlusion, składam to w photoshopie i... co dalej, jak sprawić aby model wyglądał prawdziwie ?

Render -> JPG

w scenie mam skylight oraz mr area omni (przy innych światłach nie mogę uzyskać miękkich cieni).

Ps. Jak wstawić model na zdjęcie biurka (tak żeby cień modelu był na biurku) w maxie, kiedyś coś takiego chyba robiłem i to się jakimś materiałem chyba robiłem, ale nie pamiętam jakim (zdjęcie w tło w maxie wstawię, to wiem jak zrobić ;D). Może mała podpowiedz ?

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Edytowane przez bombelek

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

materialy wygladaja bardzo plasko, albo nie maja zadnych odbic wlaczonych, albo (co bardziej prawdopodobne z opisu) nie maja czego odbijac.

poczytaj o robieniu prawdziwego studia i co tam sie stosuje zeby obiekt wygladal ciekawie.

Napisano
  • Autor

Qrde, nie w ten dział wstawiłem temat :/ Miało być w mental ray a trafiłem w v-ray, czy mogę prosić o przeniesienie (^_^)" ?