Napisano 20 Luty 201114 l Hej, wczoraj mialem impreze i zacial mi sie tamron 17-50 2.8. Pierscien zoom chodzi z mega oporem i na imprezie pomagalem sobie krecac pierscien i lekko wysuwajac tubus, starajac sie nie pogarszac sprawy. Finalnie zostalem z tamronem na 17 i canonem na 50 zeby jakosc uratowac impreze. Czy ktos sie spotkal z czyms takim w tamronie i naprawial to? Wiem ze malo tu juz takich fest uzytkownikow ale moze jednak.
Napisano 21 Luty 201114 l Zanieś do serwisu i nie kręć tym :) Pewnie w którymś łożysku/gwincie coś poszło.
Napisano 21 Luty 201114 l Miałem podobną sytuację ze starym obiektywem, tylko mi jeszcze przesłonę zacięło. Pomogło rozkręcenie obiektywu i ponowne skręceni jakimś cudem naskoczyły na siebie gwinty... ale babrania z tym niemiłosiernie dużo było i upierdliwie się takie konstrukcje składa. Więc lepiej oddaj do serwisu ewentualnie uzbrój się w cierpliwość i malutkie śrubokręty :)
Napisano 21 Luty 201114 l Autor kwestia czy sie polamalo czy spadlo, obstawiam jeszcze ze jakas srubka sie lekko odkrecila i haczy
Napisano 22 Luty 201114 l Autor poluzowala sie sruba takiego pierdzielnika ktora laczy czesc optyczna z pierscieniem, oczywiscie ten luz zmielil mi tasme ze sciezkami, wiec nie mam potwierdzenia ogniskowej od teraz, do tego cos sie dzieje z autofocusem, ale w sumie NAPRAWILEM :D uwaga odemnie: nie robcie tego sami, mozna k***wicy dostac!
Napisano 22 Luty 201114 l illy - a mogłeś dać do serwisu, podobno mocno się poprawili ostatnimi czasy
Napisano 22 Luty 201114 l Autor czytalem ze 50E kasuja, do tego potrzebuje go w sobote ;/ postaram sie zgrac fotki z mojej reanimacji
Napisano 26 Luty 201114 l Autor Uploaded with ImageShack.us Jakby ktos kiedys mial podobny problem, ale generalnie odradzam, no i nie bawic sie obiektywem jak beda pierwsze problemy, bo przeykrzywiony tubus niszczy sciezki tasmy ktora informuje body o ogniskowe
Napisano 28 Luty 201114 l Autor po naprawie, w sobote przezyl tylko pol imprezy, teraz jest jeszcze gorzej, bo piescien ma duza swobode, ehh, jednak serwis