Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki mały problem z bitmapą. Próbuję ustawić blueprinty do modelowania i gdy nałożę jakąś bitmapę na plane'a i ją przybliżę to jest bardzo słaba jakość. Czy ktoś wie jak to naprawić żeby była normalna jakość? Bo jako zdjęcie ma bardzo dobrą jakość.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Customize > Preferences... > Viewports > Configure Driver i tam ustaw w Appearance Preferences Match bitmap as Close as Possible moze pomoze, mozesz ustawic jeszcze parametry Texel Lookup na linear, ogolnie w zaleznosci jaka masz karte to muszisz pobawic sie tam opcjami

Napisano
  • Autor

Jeśli ustawie bitmapę jako tło viewportu to wszystko jest ok, ale jak nałożę ją na plane'a to wtedy traci jakość. Próbowałem z tymi opcjami, ale nie pomogło. W sumie to mogę ustawić bitmapę jako tło, ale jeśli ktoś by wiedział o co chodzi z tą nakładaną bitmapą to niech napisze.

Napisano

dodatkowo najnowsze maxy 2012. maja nowy display driver pod tytulem Nitrous. dokladnie nie wiem jak to robi, ale wyswietla dokladnie bitmapy wrzucone na refki, bez zmieniania jakichkolwiek parametrow

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności