Napisano 20 Luty 201114 l Witam, mam taki mały problem z bitmapą. Próbuję ustawić blueprinty do modelowania i gdy nałożę jakąś bitmapę na plane'a i ją przybliżę to jest bardzo słaba jakość. Czy ktoś wie jak to naprawić żeby była normalna jakość? Bo jako zdjęcie ma bardzo dobrą jakość.
Napisano 20 Luty 201114 l Customize > Preferences... > Viewports > Configure Driver i tam ustaw w Appearance Preferences Match bitmap as Close as Possible moze pomoze, mozesz ustawic jeszcze parametry Texel Lookup na linear, ogolnie w zaleznosci jaka masz karte to muszisz pobawic sie tam opcjami
Napisano 21 Luty 201114 l Autor Jeśli ustawie bitmapę jako tło viewportu to wszystko jest ok, ale jak nałożę ją na plane'a to wtedy traci jakość. Próbowałem z tymi opcjami, ale nie pomogło. W sumie to mogę ustawić bitmapę jako tło, ale jeśli ktoś by wiedział o co chodzi z tą nakładaną bitmapą to niech napisze.
Napisano 27 Maj 201113 l dodatkowo najnowsze maxy 2012. maja nowy display driver pod tytulem Nitrous. dokladnie nie wiem jak to robi, ale wyswietla dokladnie bitmapy wrzucone na refki, bez zmieniania jakichkolwiek parametrow