Jump to content

fotografowanie textur

Guest Chrupek3D

Recommended Posts

Guest Chrupek3D

Mam taki srajtygielek Canon A10000 IS i chciałbym nim porobić trochę texturek.

Czy nada się to, taki rodzinny pstrykacz, czy szkoda w ogóle zawracać sobie tym głowe?

Raczej wnętrza, typu faktury różnych mebli w tym dzbany, dywany itp.

A drugie, do tych co maja doświadczenie w tej kwestii... czy można tak wparować do sklepu i klikać np. sofe, stół (mam na mysli texture).

Jakie macie doświadczenia na tym polu, zgadzają się sklepikarze, czy jest to ciężki orzech?

Oglądałem long tajm agoł film jak to panie i panowie pstrykali textury czyms takim do Obliviona i tak mnię naszło.

Edited by Chrupek3D

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

W sumie jeśli porozmawiasz ze sklepikarzem o zgodę. Raczej jeśli wejdziesz z aparatem i zaczniem robic fotki zostaniesz wyproszony. Jeśli za zgodą - myślę, że jest to możliwe. Chyba, że pomysla, ze robisz zdjęcia bo chcesz produkować podobne :) Bo jak wytlumaczyc komus pojecie "tekstury"

Tylko pytanie czy wartko kiedy w internecie banków z teksturami nawet darmowymi sporo. Wiadomo, nie wszystko jest, ale wiekszosc mozna chyba zdobyc w internecie.

Guest Chrupek3D

no ale takie fotografowanie skórzanej kanapy z jej wszystkimi smaczkami, było by arcy ciekawym doświadczeniem, a juz na pewno wynik byłby o niebo lepszy, niż texturowanie jej kawałkiem skórki ze strony www.

Jak nie sprawdzę, to się nie przekonam, ale żeby chociaż jakis nikon d60 albo coś, a nie taki srajtygiel :/