Napisano 26 Luty 201114 l panowie kutwa... nie pomyślałem... jestem spłukany, a w poniedziałek mam odbiór kompa. Phenom II X6 1055T Asus M4A89GTD PRO/USB3, 2x460gtx gainwarda No i mam ten nieszczęsny zasilacz i-tec 700W kupiony na szybko, bo stary komp nie wstawał. http://www.emarket.pl/komponenty-pc/i-tec-zasilacz-powergamer-700w-atx-2-3-modularny-aktywne-pfc-ps700w/p-c6201287 I teraz nie wiem co zrobić, czy włączać to wszystko na tym, bądz co bądz nowym zasilaczu, ale czyba niezbyt "markowym" :/ Czy zaczekać, sprzedać siebie, psa lub żone...i jednak kupić coś lepszego? Nawet nie wiem, czy dam rade podłączyć dwie 460'ki. Poradzcie coś, bo mam zagwozdke.
Napisano 26 Luty 201114 l nie wiem co poradzić, nie wstawiles zdjecia żony ;) 700 moze starczyc na styk, bez podkrecania mysle - ja mam 850 jednak. na benchmark pl masz test obciazenia watowego procw i kart wiec mozesz wstepnie sprawdzić. od biedy na poczatek bez podkrecania w najgorszym przypadku na jednej karcie.
Napisano 26 Luty 201114 l spróbuje na jednej... boje się, że spale wszystko ;) ps. żony "jeszcze" nie mam, to była podpucha... jestem tak pomiędzy pierścieniem i niewolnictwem ;)
Napisano 27 Luty 201114 l testowałem i powinno starczyć: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Napisano 27 Luty 201114 l zawsze można włożyć drugi zasilacz w obudowe, ( o ile obudowa pozwoli), powiedzmy 400W i powinno styknąć ;).
Napisano 27 Luty 201114 l wedle specyfikacji Twoja zasilka ma •OPP (zabezpieczenie przeciążeniowe) wiec niemasz co sie martwic.
Napisano 27 Luty 201114 l to jeszcze podpowiedzcie mi, czy tam trzeba połączyc dwa PCI-E (6) z zasilacza do jednej karty, czy może trzeba coś kombinować z napięciem 12v? Widziałem na Youtube, że podłączają 2x PCI-e zasilacz/karta, ale wolę sie upewnić.
Napisano 27 Luty 201114 l łatwo sprawdzic jak podlaczysz za mało, to wiatraki beda pracowac na fulla a karty nie rozpozna w systemie ;) u mnie podlaczalem dwa, ale mialem z zasilacza kabelki, te dodane z pakiecie (w sumie jeden tylko a trzeba podlaczyc dwa) sie nie przydały.
Napisano 27 Luty 201114 l ja będę musiał kombinować z dodanymi kabelkami, bo mam tylko 2xPCI-e (6) w tym jeden jest PCI-e (8)... ale dam rade :-)