Napisano 8 Marzec 201114 l Podczas wykonywania najprostszych czynno艣ci jak utworzenie sze艣cianu itp. po jaki艣 2 minutach co艣 si臋 psuje i zamiast ciemnego t艂a mam jasne a co z tym idzie znikaj膮 figury i raczej z modelowania nici.:( 聽 Daje screen przed problemem: 聽 聽 A teraz problem: 聽 聽 i jak wida膰 figura znika jak przeci膮gn臋 i zaznacz臋 ekran to wida膰 linie ale zaraz zn贸w znika. 聽 Prosz臋 o pomoc Z g贸ry dzi臋ki.
Napisano 8 Marzec 201114 l Je艣li chodzi o zmian臋 koloru t艂a - to mo偶e niechc膮cy wciskasz czasem ctrl+B? Tym skr贸tem zmienia si臋 domy艣lnie t艂o viewportu. A je艣li mowa jest o bardziej przypadkowych znikaniach geometrii czy manipulator贸w, to by膰 mo偶e jest to wina sterownika karty graficznej. Najcz臋艣ciej r贸偶ne przykre niespodzianki dziej膮 si臋 na kartach ati maj膮cych niestety kompletnie skopany tryb opengl, kt贸rego potrzebuje maya do obs艂ugi okien. Pozdr.
Napisano 8 Marzec 201114 l Autor Najprawdopodobniej chodzi o kart臋 akurat mam ati. Musze kupi膰 lepsza. Dzi臋ki za pomoc 聽 A masz jaki艣 pomys艂 na kart臋 ati tak do 500z艂 ,do obr贸bki grafy?
Napisano 8 Marzec 201114 l Je艣li to Ati, to mo偶e po prostu poszukaj jaki艣 starszych sterownik贸w, na jednych maya dzia艂a lepiej, na innych gorzej, chocia偶 najcz臋艣ciej na ka偶dych co艣 jest nie tak. Je艣li chodzi za艣 o nvidi臋, na pewno je艣li masz zamiar u偶ywa膰 mai to i tak warto j膮 kupi膰. Nie do艣膰, 偶e b臋dzie znacznie mniej problem贸w, to najnowsza maya 2012 u偶ywa physix do niekt贸rych symulacji, a wiele renderer贸w u偶ywa Cuda do superszybkiego renderingu. Obu tych technologii nie ma Ati. Na tej stronie http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_NVIDIA_Graphics_Processing_Units poszukaj karty kt贸ra ma najwi臋kszy polygon fillrate je艣li zale偶y Ci na szybkim podgl膮dzie modeli, albo texture fillrate je艣li b臋dziesz u偶ywa艂 w scenach du偶o tekstur. Do 500z艂 wybra艂bym pewnie jakiego艣 Asusa 9800GX2. Da si臋 kupi膰 za 350-400z艂 a wydajno艣膰 ma jak na t膮 cen臋 bardzo przyzwoit膮. Poszukaj sobie jednak najlepiej w parametrach fillrate najlepszej na jak膮 mo偶esz sobie pozwoli膰. Pozdr.
Napisano 9 Marzec 201114 l Autor Jeden problem , mam chipset AMD i mog臋 sobie pozwoli膰 jedynie na ATI. tak czy inaczej musz臋 poszuka膰 jakiej艣 karty. 聽 THx
Napisano 9 Marzec 201114 l Autor To mo偶esz mi powiedzie膰 czy mog臋 kupi膰 do tej p艂yty g艂贸wnej kart臋 Nvidii? Gigabyte GA-MA74GMT-S2 http://www.komputronik.pl/index.php/product/106957/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Gigabyte_GA_MA74GMT_S2.html 聽 Zasugerowa艂em si臋 podpowiedziami koleg贸w(najwidoczniej niepotrzebnie) co do doboru karty graficznej a p艂yty g艂贸wnej i wysz艂o 偶e do mojej nadaje si臋 jedynie ATI. 聽 Tak wi臋c prosz臋 o pomoc.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto