Yarek68 Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Witam wszystkich Przy normalnym "boxie" w każdej chwili mogę zmienić jego wymiar wchodząc w jego parametry w oknie modyfikacje i wpisując nowe wartości. Natomiast jak go zmienię na poly np. coś sfazuję, już tej możliwości nie mam a jego parametry mogę zmienić skalując go, lub przesuwając vertexy lub krawędzie itp. Czy jest możliwość po edycji w poly przejść znów jakimś klawiszem lub poleceniem do edycji tego zmienionego obiektu poprzez wpisywanie wartości jak przy normalnym np. boxie? pozdrawiam
MariushO Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Zamiast konwertowac do poly to na stosie modyfikatorow dodaj modyfikator EditPoly bedziesz sie mogl cofnac do boxa i zmienic jego rozmiar Po modyfikacji w editPoly uwazaj jak cofasz sie do boxa, ze zmiana jego segmentow, bo pochrznisz sobie to co zrobiles wczesniej. Ze zmianami rozmiarow nie ma takiego problemu.
Yarek68 Napisano 11 Marzec 2011 Autor Napisano 11 Marzec 2011 ... dzięki za odpowiedź. Dzięki temu mogę zmienić wymiar obiektu, nie zmieniając ułożenia textury na obiekcie. Wcześniej skalując obiekt poly rozciągała mi się też tekstura na obiekcie, natomiast przy edit poly zmieniając wymiary obiektu nie zmienia się "gęstość" tekstury na obiekcie. dzięki i pozdrawiam
MariushO Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 heh...nie ma za co. Czasem trzeba sie zapytac zeby ruszyc dalej.
Rekomendowane odpowiedzi