Napisano 13 Marzec 201114 l Chcę wymodelować twarz jak na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=jSJniSdHs1g. Interesuje mnie jakich funkcji trzeba użyć między 38 sekundą, a 41s. Bo z tego co ja widzę to autor tworzy siatkę z 'Line', która nie jest spójna, tylko składa się z wielu osobnych czworokątów, na koniec je zespala razem i tworzy "w nich" płaszczyznę. Jak to zrobić? Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Napisano 13 Marzec 201114 l Jak masz zrobione wszystkie te czworokaty, zaznaczasz 1 z nich, w opcjach wciskasz Atach Multiple, wyskoczy ci lista i zaznaczasz wszystkie kwadraty i ok. Potem zaznaczasz wszystkie werteksy i Weldujesz je z odpowiednio malym parametrem by nie zburzyc siatki.Na koniec cala ta pajeczyne konwertujesz do editable poly. Swoja droga dziwnie to gosciu robil, moznabylo inaczej. Edytowane 13 Marzec 201114 l przez MariushO
Napisano 14 Marzec 201114 l Na poczatku tak jak w tym tutku, tylko zrob jeden taki kwadracik z Line, potem odrazu konwertuj go do Editable Poly i nastepne "kwadraciki" dodajesz funkcja Create(jest w opcjach Editable Poly)Od razu tworzysz wtedy polygony, nie musisz nic atachowac ani weldowac vertexow.