MatiSk8 Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Mam taki problem, a właściwie pytanie. Jak najlepiej wycinać reflektory w samochodach (czy w ogóle trzeba je wycinać?) i inne elementy typu grill czy jakieś wloty powietrza? Myślałem nad dwoma metodami. Pierwsza to robienie tego na siatce low-poly. Jednak słabo zdaje ona egzamin, bo po dodaniu MSx2 robią mi się brzydkie załamania światła. Przykład LP: Po MS: Druga metoda, o której myślałem to zagęszczenie siatki MSx1, a następnie wycięcie elementów za pomocą Cut. Jednak pojawia się problem, bo potem trzeba znowu dodać MS po wymodelowaniu krawędzi. Mam nadzieję, że nakierujecie mnie na odpowiednią metodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoku Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Druga metoda, o której myślałem to zagęszczenie siatki MSx1, a następnie wycięcie elementów za pomocą Cut. Jednak pojawia się problem, bo potem trzeba znowu dodać MS po wymodelowaniu krawędzi.. i Gdzie ten problem przy drugiej metodzie? zagęszczasz wycinasz wygładzasz. Jak nie masz kaszanki w siatce (poprawiaj trójkąty po wycinaniu cutem) to się musi ładnie wygładzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts