Jump to content

Teczka - Anaheim

Anaheim

Recommended Posts

Od dłuższego czasu męczę model Scanii R. Od "dłuższego" dlatego że modeluje od czasu do czasu, głownie zależnie od chęci... po częsci z powodu miejscami chorych kształtów, które demotywowały mnie na jakiś czas :)

Do skończenia została znaczna część detali, zawieszenie kabiny etc. Zamierzeniem moim jest wydanie, chociaż coraz wiecej mysle o sprzedaniu jako model do gier serii 18WoS, Euro Truck Simulator/German Truck Simulator.

Zdjęcie prawdziego pojazdu.

P1100692.jpg

Przedstawię teraz chronologicznie screeny, część z nich pominiłem.

Lipiec 2010

1.jpg 1.jpg

Grudzień 2010 - Zmodeler2

scania1.jpg scania6.jpg

scania5.jpg

Rama składana na szybko - mój pierwszy model w 3ds http://www5.picturepush.com/photo/a/3083333/1024/3dsm/chassis.jpg poskłądany z częściami, które dostałem.

scania1.jpg scania3.jpg

Chętnie bym wykonał jakiś porządny render jednak powarzniejsze próby wychodzą po prostu śmiesznie... jak ten ostatni :D

logo2.jpg

scania.jpg

Koszmarne dziwności na chromie i troche mniejsze na całości, szkło porażka, ogólnie nie mam o tym pojęcia hah :]

scaniarender.jpg

Chcę się nauczyć czegoś o renderowaniu aby moje prace chociaż się otarły o to co znajduje się w galerii 3d, lecz nie wiem od czego zacząć, na google jest wszystko i nic za razem...

Edited by Anaheim

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

A w jakim silniku to renderujesz?

Jeśli vray, to może tu sobie coś podejrzysz...

http://cg-india.com/Tutorials/V-Ray/3dsMax_tutorial_SL_02.html

Dzieki. Zobaczymy jak to będzie.

Znalazłem taką stronę z tutorialami, krok po kroku jak widać omówienie co jak i z czym się je. Co o tym sądzicie?

http://www.aversis.be/tutorials/vray/

Przerobiłem temat na teczkę, będe tutaj zamieszczał te bardziej udane próby stworzenia konkretnego renderu.

Dział ten nadaje się do tego typu moim eksperymentów czy mam spakować moje zabawki w inną część forum? :)

Wg. tutorialu cg-india.com... Raczej potrzebował bym raczej jakieś konkretne video kursy (ksiazki?..) raczej z tych obszerniejszych :)

Jakieś rady? W jakim kierunku mam szukać? Chyba że tutaj są sami pr0 po studiach i konkretnych kursach to wrócę do gier.. :D

5318873.jpg

Nie wiem, może tylko u mnie nie wyświetla się załącznik...?

Zwykle jest tak( np. w moim przypadku i kilku innych jakie znam), że siedzisz sobie w domu i dłubiesz, czytasz, dłubiesz i tak w kółko...

Z czasem pewne rzeczy wychodza lepiej inne gorzej :)

Twój model jest świetny, rendery wstępne też.

Teraz tylko dopieścić parę rzeczy i będzie ok.