Piotr Dobosz Napisano 14 Czerwiec 2004 Napisano 14 Czerwiec 2004 wiatm mam pytanie. jak zrobic taka biel ktora znajduje sie na statkach kosmicznych. np statki nasa maja taka ladna biel jak to zrobic? Pozdrawiam
SansSerif Napisano 15 Czerwiec 2004 Napisano 15 Czerwiec 2004 uzyj materaialu spaceshipexterior z biblioteki NASAlib.mat o rrrany piotrek twoje pytania sa jak zawsze rozbrajajace ;) podaj linka do jakiegos obrazka referencyjnego. wiesz tak na szybko to zwykly material standard z jasnym diffuse i dwa swiatelka jedno biale drugie niebieskawe i zwyklym scanline mozna to ladnie wyrenderowac. tu masz linka. koledzy robia spaceshipy to tam sie zapytaj :/ http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=10551 [Wyedytowany dnia 15-6-2004 > SansSerif]
Piotr Dobosz Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Napisano 15 Czerwiec 2004 :) wiem zawsze mam jakies glupie pytania ale bez nich sobie nie poradze:( niestety nie moge narazie zamiescic tego projektu do ktorego potrzebna mi ta biel ale to jest pierwszy powarzniejszy moj projekt moze nie najladniejszy:) ale napewno powarzniejszy:) ale zawsze trzeba od czegos zaczac uczyc:) dziekuje za ciagle odpowiedzi na moje posty:) oj co ja bym bez Ciebie zrobil odpowadasz na wiekszosc moich watkow:) trzeba bedzie Ci kiedys jakies piwo przeslac:) a ja jak tylko wlacza mi ftp to umieszcze ten projekt dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam oraz zycze milego dnia:)
Piotr Dobosz Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Napisano 15 Czerwiec 2004 zapomnaielm ze moge zrobic to tak:) umieszczam
Piotr Dobosz Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Napisano 15 Czerwiec 2004 zapomnaielm ze moge zrobic to tak:) umieszczam
LHT Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Proponuje zainteresować się materiałem porcelany, bo z tego co wiem to promy kosmiczne poktyte są płytkami ceramicznymi.
Marcin Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 no tak co kto lubi :P hehehe ja bym zrobil kosmiczny kibel :P
LHT Napisano 20 Czerwiec 2004 Napisano 20 Czerwiec 2004 czas wyjść z lasu, przestać gryźć pniaczki i troszke poczytać http://www.shipchandler.pl/thermo-shield.htm
Rekomendowane odpowiedzi