Jump to content

Efekt w 3dsie jak w programach telewizyjnych

SSparrow

Recommended Posts

Witam.

Mam pytanie. Jak da się zrobić coś takiego, że np. trwa animacja, ale ciągle np. u góry po prawej stronie w rogu wyświetlone jest niezmiennie, niezależnie od animacji logo np: TVF? Kurcze nie wiem nawet jak to nazwać żeby samemu poszukać. Bardzo pilnie potrzebne.

Z góry dzięki! :-)

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

A koniecznie w 3d maxie chcesz to robić? Bo w jakimkolwiek programie do kompozycji zajęło by to sekundę :)

W maxie można by na przykład ustawić to logo jako teksturę na plane-ie, w pierwszej klatce animacji w okienku widoku z kamery ustawić to tam gdzie ma być, powyłączać odziaływanie świateł na to i tak dalej i potem zlinkować to do kamery, wtedy będzie się wszędzie razem z nią poruszało będąc w tym samym miejscu względem niej. To strasznie łopatologiczne rozwiązanie ale nic mi innego nie przychodzi do głowy w samym maxie :)\

Możesz też wyeksportować film, sciągnąć darmowy program Virtual Dub,zaimportować go do niego,wrzucić logo na górę i wyrenderować.

Edited by koton

Dzięki! :)

Będę próbował ale w między czasie dostałem ważne zadanie do zrealizowania i w czasie jego konstrukcji natrafiłem na zadręczające mnie pytanie... jak sie stworzy biped, da się w jakiś sposób go potem edytować? To znaczy daje opcje ile ma kręgów itp. Stworze go. I da się w następnym czasie go edytować w taki sposób żeby np. dodawać kręgi w nodze bo przypuśćmy zapomniałem że tworze potwora zamiast człowieka :P