Jump to content

Rozbudowa PC: 1000zł

porti

Recommended Posts

witam.

Chciałbym zmodernizować swój zestaw który służy mi głównie nauki/pracy

(photoshop, illustrator i powoli powoli uczę się 3dsmaxa i vraya)

zestaw narazie wygląda tak:

mobo GA-P31-DS3L/S3L

Pentium E2160

ram 2x 1gb patriot

grafika EN9600GT

zasilacz MC 400 ATX 2.0 PFC

szczerze mówiąc średnio się orientuję w temacie i nie do końca wiem jak się za to zabrać w związku z czym prosze o pomoc.

z góry dzięki

Edited by NV

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

ktoś na innym forum zasugerował mi żebym zainwestował w płytę AsRock H67M-GE do tego i3-2100 i 4 gb ramu (na styk 1000zł) a za rok czy półtora dokupić ivy bridge bo ponoć mają pasować.

dobry to pomysł ?

problem z intelem ze mogą pasować ale moga nie pasowac. Lepiej bym poczytal, bo o pozostawieniu podstawki poinformowali w najtrudniejszym okresie problemow z Sandy i moga sie wycofac z tego. Ogolnie pomysl dobry, ja bym jednak calego tysiaka w taki zestaw nie wkladal, bo za 2000pln masz i7 2600k z plyta i ramem w jakiejs minimalnej konfiguracji.

ktoś na innym forum zasugerował mi żebym zainwestował w płytę AsRock H67M-GE do tego i3-2100 i 4 gb ramu (na styk 1000zł) a za rok czy półtora dokupić ivy bridge bo ponoć mają pasować.

dobry to pomysł ?

Z poboznymi zyczeniami odnosnie kompatybilnosci intela bym uwazal duzo obiecuja a potem i tak wyposzczaja nowe podstawki. Mam nadzieje ze obiecanki AMD odnosnie kompatybilnosci nowych buldozerow z AM3 nie okaza sie wielka klapa :) choc juz biosy sie pojawily wiec jest swiatelko w tunelu.

nie chodziło mi o to by wydawać kasę ponad budżet, tylko ze taka konstrukcja nie jest warta tysiaka, lepiej kupic cos co zamknie sie w np. 600pln (quad+ram) i reszte przeznaczyc na coś innego.

AMD Phenom II X4 955 BOX (3.2GHz, Quad Core, 6MB, 125W, AM3) Black Edition - 449zł

Gigabyte GA-880GM-UD2H, AMD 880G, VGA, DDR3, SATA2, RAID, GBLAN, mATX, AM3 - 291zł

DDR3 4GB 1333MHz Kingston (2x2GB, DualDDR, CL9) - 145zł

SUMA: 885zł

Może coś takiego? Na upartego zostaje kaska na jakiś dysk/zasilacz.

Tez moze byc na amdku tylko juz lepiej wez jedna z tych plyt:

- Crosshair IV Extreme

- Crosshair IV Formula

- M4A89TD PRO/USB3

- M4A89TD PRO

- AMD 890GX/SB850:

- M4A89GTD PRO/USB3

- M4A89GTD PRO

Masz pewnosc ze jak pojawi sie buldozer i bedziesz mial troche grosza to sobie proca nowego wsadzisz.