wueres Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Witam! Mam problem z wersją Demo Vray'a. Otóż jakiś czas temu chodził mi Vray dobrze, odinstalowałem to demo, zainstalowałem pełną wersje, ale zaraz ją odinstalowałem ponieważ nie wiem też dlaczego jedną zwykłą scenkę renderowało mi kilka godzin i nie dokończyło i tak. Zainstalowałem z powrotem wersje demo i już lipa jest... Gdy chce wyrenderować scenę w oknie "Vray messages" wyskakuje mi błąd i komunikat "Could not obtain license". Niezłą mam załamkę bo przeinstalowałem cały system na nowo i dalej to samo:/ Bez tego nie zdam szkoły, bo robie prace w maxie i potrzebuje sprawnego Vraya... błagam o pomoc, pozdrawiam i dzięki
P4VV37 Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Z tego co wiem, niektóre pirackie wersje v-ray'a tak powoli działają. Nie wiem czy to chaos group chciał taką wersją namieszać czy to wina cracka, ale wiem że tak jest. W kwestii powrotu do dema, nie mam nic do powiedzenia.
wueres Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 Wczoraj renderowałem zwykłą scenkę: Jeden model i bodajże dwa światła Vray. Ustawienia standardowe - II wyłączone i żadnych materiałów Vray i w ciągu 5 godzin wyrenderowało mi 3 kwadraciki czyli tak 1/40 całego obrazu :/ O co w tym chodzi ? Jak to przyspieszyć ?:/
Loki Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 renderujesz dalej na tym pirackim czy na demo wersji ?? jak na pirackim - to masz odpowiedź wyżej
wueres Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 Na pełnej scrackowanej, pirackiej wersji. Ale to jak to jest jak większości działa dobrze i renderuje w miare szybko ? Nie wierzę, że każdy ma oryginał... Albo pościągać kilka wersji pirackich i może któraś będzie trafna?
tweety Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 w tym serwisie nie rozmawiamy o pirackim sofcie. używasz piratów? radź sobie sam. używasz oryginału? napisz do chłopaków z chaosgroup. pomogą.
Loki Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 w tym serwisie nie rozmawiamy o pirackim sofcie. używasz piratów? radź sobie sam. używasz oryginału? napisz do chłopaków z chaosgroup. pomogą. ja bym raczej powiedział że rozmawiamy i potępiamy. Ale to akurat temat na inną dyskusję.
wueres Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 Dlaczego potępiacie ?? Nie ma szmalu na oryginalny sprzęt niestety.
tweety Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 trudno, są inne miejsca w sieci gdzie znajdziesz rozwiązanie swojego problemu. po prostu tutaj nie gadamy o piratach i nie radzimy się jak coś naprawić jak ma szię lewy soft.
wueres Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 Ściągnałem inną wersje Vray'a no i działa szybciej dużo tylko teraz max się sam wyłącza co jakiś czas, teraz nawet 3ci raz pod rząd za każdym razem jak chce wyrenderować :/;/
wueres Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 Patrzyłem na necie to Vray oryginalny kosztuje około tysiąca euro... Ale rzeź... Drogi sport ;]
Rekomendowane odpowiedzi