Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam mam problem z ZBrush'em. Zacząłem z nim pracę niedawno i Podniosłem subdivision mojego modelu na 5lvl a HD sudiv na 4lvl i wszystko

było ładnie pięknie, aż nie zapisałem i nie wyłączyłem ZBrush'a. Niestety po ponownym uruchomieniu i próbie wczytania mojego modelu od razu wyskakuje "Memory error" więc nie mam możliwości wczytania mojego modelu. Mam 2x2 GB RAM DDR2 800-setki i procek Q6600 2,4 GHz (4 rdzenie). Nie wiem co mam zrobić żeby ZBrush udźwignął mój modelik, bo bawiłem się już w Preferrence->Mem i zmieniałem wszystko co sie dało, ale bez skutku. Czy musiałbym mieć więcej RAM'u, czy da sie to jakoś obejść??

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

System 64 bitowy?

Spróbuj powyłączać wszysko co sie da,przegladarke,antywirusa itd. może da rade otworzyć.Pamięci wypadałoby dołożyć,tym bardziej że tania jak barszcz;)

Napisano
  • Autor

System Win 7 32 bity a pamięci nie dołożę, bo nie mam slotów na płycie więcej a wersji 4 Gigowej DDR'ów dwójek nigdzie nie ma do kupienia nawet na Allegro więc bym musiał wymienić płyte gł. na taką ze slotami do DDR'ów trójek łacznie z procesorem i kośćmi RAM co wiąże się ze zbyt wielkim kosztem (jak na razie). więc musi być jakiś inny sposób.

Napisano

Inny sposób?Zmień system na 64bit,może sie uda a może nie:D

Powyłączaj jakieś usługi w windowsie,zrestartuj i załaduj zbrusha na gołym systemie,może zaskoczy i załaduje tego toola a może nie:p

Napisano
  • Autor

Chyba spróbuje jednak zmienić system na x64 bo pomimo, że mam 4GB RAM'u to wykrywa mi tylko 3,25GB a to jakby nie było jest istotne i pewnie zmiana systemu pomoże. Dzięki za pomoc i mam nadzieje, że poskutkuje...