Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam! Modeluję do szkoły wzmacniacz Yamahy. Jestem początkujący jeśli chodzi o rendering współgrający ze światłami. Wrzucam Render, ustawienia świateł i wszystko myślę co potrzebne do sceny. Najbardziej nie podoba mi się to że po włączeniu GI zniknęły mi cienie a przy wyłączonym GI były ale bardzo mało widoczne oraz to, że materiał wypolerowanego metalu w ógole się nie prezentuje na obiekcie, nie widać żeby to była blacha, słabo odbija i nie widać mapy bump charakterystycznej w brushed metal. Z góry dzięki za korekty i poprawki :)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Przeczytałem tutek i na pewno lepiej.. Mimo tego, że Vray lighty mam na 1,2 ustawione ;] Ale efekt jest na pewno lepszy chociaż na pewno można podkręcić... reflect zwiększyć hmm

Napisano

Jest lepiej, ale wywal ten materiał studia. Zwykły, biały. I skup się na materiałach wzmaka.

Napisano
  • Autor

Wrzucam dwa upy lekko podkręcone Levelsami w Photoshopie... Ten najjaśniejszy jest bez podrasowywania w PS. Myślę, żeby dać jaśniejszy kolor do Reflect bo słabo odbija pokrętła do wzmacniacza na białym tle choć to samo ustawienie reflect dużo lepiej prezentuje się w wersji z drewnianym studiem ;] I jeszcze mam pytanie czy jest jakaś opcja na zmniejszenie czasu renderowania bo renderował mi to 8 godzin :| Z góry dzięki za kolejne porady:)