Gość pepelito Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Witam! Model:Autodesk Inventor Render: Studio Inventor Czas pracy: 10h Inventor jest dla minie pierwszym program do 3d. Zajmuję się nim ok 1,5 tygodnia. Wcześniej projektowałem tylko w 2d (Bricscad) Chciał bym pokazać początek prac na modelem pokoju. http://img859.imageshack.us/img859/710/fggrtgrtre.jpg http://img153.imageshack.us/img153/627/gfdgdfg.jpg Kiepskie textury, niedokończony fotel gniazdko coś wycięło. Niestety nie mogę dalej postępować w pracach. Niektóre błędy mam poprawione, ale Inventor nie chce go wyrednerować bo wyskakuje błąd. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Może spróbujesz z 3ds maxem? Używanie Inventora jest tu dość oryginalne i wątpię abyś otrzymał pomoc której szukasz. A jest o czym pisać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 inventor raczej do wizek nie jest. Co do samych prac, to masa do poprawy, glownie proporcje, zle zeskalowane textury, kamera ktora chyba jest orthographic, o oswietleniu juz nie wspomne. Sugestia ze sprobowaniem innego softu nie jest zla. Nie koniecznie sam Max, rzuc okiem na np Cinema4D, Modo itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pepelito Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Wszystko jest robione z głowy i na oko. A co do texturowania to tak naprawdę są to bitmapy wykonane przez kopiuj wklej. Co do takich programów to chcę mieć je legalnie. A więc 3D's Max pozostaje z tych wymienionych. Wersja akademicka. Cinema4d była by dobrym programem bo z tego co wiem istnieje Polska wersja. Natomiast Max jest tylko w wersji Angielskiej. Zejdzie kilka dni zanim pobiorę 3D's Max'a. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczawik Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 próbowałeś archicada? też jest w wersji edu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi