Napisano 16 Kwiecień 201113 l Witam, wyrenderowałem na szybko takie próbne coś: http://img819.imageshack.us/i/wtffx.jpg/ by zobaczyć jak wychodzi. o jakości możecie nie krzyczeć - domyślam się, że daleeekie od ideału... ale mam pytania: dlaczego background prześwituje mi przez te wszystkie obiekty ? co to w ogóle jest, nie wiem skąd się nawet wzięło i jak sobie poradzić... i drugie pytanie: na koniec renderingu mam: "rendering hair&fur" po minutce: "rendering hair&fur complete" a w renderze, jak widać, trawa się nie pojawiła... dlaczego? Proszę o pomoc :) (vray / vray physical camera / wszystkie mat vray )
Napisano 16 Kwiecień 201113 l Zakładam że używasz mapy HDR jako enviroment - musisz ją przestawić w tryb mapowania enviroment/spherical w edytorze map/materiałów. Setki razy to było wałkowane na forum, więc warto poszukać.
Napisano 16 Kwiecień 201113 l Autor mam wstawionego jpega do edytora materiałów, mapowanie 'screen' dla environ, inaczej mi nie pasuje... dla ciekawostki dodam, że wszędzie mam identyczne ustawienia jak w jakiejś staaarej innej scenie, tu się różni jedynie natężeniem światła i f-number w camerze. w starej innej działa...
Napisano 16 Kwiecień 201113 l mam wstawionego jpega do edytora materiałów, mapowanie 'screen' dla environ, inaczej mi nie pasuje... dla odbic musisz miec cos innego niz "screen" bo bedziesz mial wlasnie taki efekt. Zrob 2 mapy, jedna dla odbic (wstaw w vray reflection override), druga jako backrground