rozo123 Napisano 19 Kwiecień 2011 Napisano 19 Kwiecień 2011 Otóż mam problem. Robię zgodnie z tutorialem Andrew Kremera wszystko, aż tu nagle trzeba z wyanimowanej kuli wyciągnąć kamerę w After Effects. i tu jest problem, wyskakuje mi taki komunikat: no camera data in file . Co robić ?
ApaczoS Napisano 19 Kwiecień 2011 Napisano 19 Kwiecień 2011 Z maxa musisz exportować jako sekwencja .rpf, wtedy w afterze klikasz prawym na layer i wybierasz Keyframe Assistant>RPF Camera Import.
rozo123 Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 No to ja wiem, że trzeba jako rpf. Ale jak już mam tą sekwencje, to wyskakuje mi właśnie, że jest tam brak tej kamery : /
krzyhhh Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 a zakliknąłeś w tym formacie Zdepth kanał ? Btw. Rpf jest beznadziejny.. nie zawsze się sprawdza.Dużo lepszy jest plugin max2ae
rozo123 Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Aha, nom. nie miałem wciśniętego Z-Depth. Tylko teraz pojawił się następny problem... Nie wyskakuje komunikat, że nie ma tej kamery, tylko po prostu po kliknięciu na RPF Camera Import nie dzieje się nic (nie importuje się ta kamera) nie wiem, co jest grane. Pomocy !
ApaczoS Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 Z całym szacunkiem panowie, ja nie wiem co Wy robicie i jak to robicie ale akurat ta funkcja działa zaje...ie w afterze :)
Rekomendowane odpowiedzi