kev Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 (edytowane) Witam, zdecydowałem ostatnio, że chce zająć się grafiką 3D na poważnie i mam nadzieję, że wasza krytyka okaże się pomocna. Sztaluga: I teraz próbuje zanimować ruchome elementy. Jak ruch elementów do podtrzymywania podobrazia/rysownicy udało mi się zrobić bez problemów (za pomocą slidersów i wire parameters), to nie potrafię sobie poradzić z ruchem pochyłym sztalugi tak aby było to na 1 suwaku. Wie ktoś jak to rozwiązać? soft: 3ds max + mental. Edytowane 4 Maj 2012 przez kev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Pokombinuj z opcjami w command panel --->motion--> assign controller---> Rotation: LookAt constrain. A aby połączyć boxy jak cos użyj "select and link" (górny panel, pierwsza ikona z lewej) ;) napisz czy pomogło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kev Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 @guffqa: Niestety nie pomogło, ale rozwiązałem problem za pomocą reactor menager'a. Mimo to dzięki ; ). Render będzie jeszcze poprawiany pod konkretną scenę, na razie tylko test czy tekstura pasuje: https://picasaweb.google.com/lh/photo/sKS2MD31Ioj6wsUKgmyeeCXFwIOFxTXCOSRL5F6untg?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kev Napisano 4 Maj 2012 Autor Share Napisano 4 Maj 2012 Dawno mnie nie było, szkoła trochę ogranicza czas i bardzo długo dłubałem jedną rzecz. Świeżo skończony zenit-e: https://picasaweb.google.com/111749214807078254781/4Maja2012# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kev Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Znalazł się zapas czasu, pora więc odkurzyć tą teczkę i tym razem nie dać się jej zakurzyć. Na start Lampa blyskowa gemini gm 500 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Kurde, pięknie wyszedł ten zeniciak... Aż przypomniały mi się młodzieńcze lata, jak biegałem z ciut nowszym modelem wszędzie :) Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 mam tego zenith-a na półce obok siebie i naprawdę sympatycznie wyszedł, dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaack Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Fajnie Ci wyszedł ten zenith :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi