Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wrzucam kolejna scene salonu zrobiona w celach praktyki nad vrayem. Taka prosta ale chodziło mi o zasłone i fotel , żeby sprawdzic tekstury ;)

prosze o konstruktywną krytyke i rady;)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja bym te wino i kieliszki dał z prawej strony lampki a z lewej tam gdzie przy oknie stoją te wazony dałbym jakąś komodę i na to kwiaty.Jak robisz oświetlenie ??

Napisano
  • Autor

background i GI to vray sky , w oknie dodatkowo rectangular light, poprobuje cos tu jeszcze poprzestawiac jak sugerujesz moze cos z tego wyjdzie cieakwego jeszcze;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

oto kolejny render , dodałem i zmieniłem pare rzeczy ;) może ktoś coś napisze wkońcu , aż tak zle jest ?????????????????????????;p

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

nikt nic nie pisze a ja za to znowu wrzuce coś ;p może wkońcu ktoś sie odezwie.. no ??? wkońcu są święta;)

Napisano

Tak bardzo lubisz Hepburn? :)

Jest znacznie lepiej. Skala trochę nie do końca gra przy butelce wina i kieliszkach względem reszty. Dorób jeszcze jakieś chwytaki do firanki (nie mam pojęcia jak się to nazywa). Beton wygląda jak chamsko wrzucony .jpeg.

pzd. Daniel.

Napisano
  • Autor

na ten beton dałem delikatnego bumpa ale generalnie beton to moja zmora i nie potrafie dobrze go zmapowac zeby wygladal realistycznie , nie wiem dlaczego .. co do dywanika to jest to bump + displacement z tej samej mapy.;)