Napisano 18 Czerwiec 200420 l siemanko :> znacie moze jakies sposoby na zwiekszenie wydajnosci maxa? tzn. chodzi mi oto, zeby sie tak nie ciol przy skomplikowanych obiektach ? osobiscie wiem ze mozna ukrywac obiekty na ktorych sie nie pracuje ;] ale potem jest makabra zeby je wszystkie spowrotem pokazac do rendera ;p no wiec, czekam na odpowiedzi pozdro
Napisano 18 Czerwiec 200420 l nie trzeba odkrywać, można zaznaczyć w okienku renderera: \"render hidden\" [Wyedytowany dnia 18-6-2004 > kozioo]
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Ja mam niezawodny - kup sobie lepszy sprzet :P Mozesz tez na wszystko wrzucic Optimize, ktory w viewportach pokazuje mniejsza ilosc poly, ale podczas renderingu jest normalnie. O, albo klepnij \"o\" na klawirze :>
Napisano 18 Czerwiec 200420 l idz za rada medrca Druga:) ewentualnie, jesli jeszcze tego nie zrobiles, pobaw sie z modowaniem grafy na softquadro badz soft firegl (zalezy jaka masz grafe, bo da sie tylko na niektorych gfach czy radkach...)
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Autor a czy taka zabawa z \"modowaniem\" grafy moze zaszkodzic :p ? co do sprzetu to dla mnie jest to narazie nie osiagalne :]
Napisano 18 Czerwiec 200420 l a kto mi wyjasni o co chodzi z tym quadro? ja mam gforce 2 mx elsa gladiac (slyszalem ze u mnie mozna) how to? w wyszukiwarce nie znalazlem ;P
Napisano 18 Czerwiec 200420 l orion-> heh, wiadomo, odrobina szczescia i pewnych \'zdolonosci\' i wszystko moze pojsc z dymem kx-> wiem ze Leru przerobil swego czasu swojego gf2mx na quadro (jakis cud chyba, wciaz nie wiem jak, to przeca niemowzliwe...) wiec z pytaniami do niego sie kieruj
Napisano 18 Czerwiec 200420 l v1ck--> wracajac do tematu mozesz takze poza poprzednimi metodami w panelu Display zaznaczyc \"display as a box\" (uprzednio zaznaczajac odpowiedni obiekt)
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Autor no probowalem :-) dzieki troche sie polepszylo .. a co do grafy to mam radka 9000 da sie z tym cos zrobic ?
Napisano 18 Czerwiec 200420 l r9000 to okrojona wersja r8500/9100. ma architekture 4/1 w porownaniu do 4/2 radka8500/9100. ale mozesz sprobowac go zmodowac do pro odpowiednika r8500 czyli fire gl 8800. ale nic nie gwarantuje i robisz to wlasna odpowiedzialnosc ;)
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor czyli jednak istenieje jakies ryzyko :) ? i nie trzeba miec specjalnych umiejetnosci by cos spieprzyc ;p
Napisano 19 Czerwiec 200420 l nie, raczej nic nie spieprzysz... chodzi o to ze r9000 nie ma profesjonalnego odpowiednika; ale mysle, ze moze sie dac zmodowac do firegl 8800 (odpowiednik r8500). poszukaj na forum, bylo o tym wiele razy. pzdr
Napisano 19 Czerwiec 200420 l mnie od zawsze odstraszala zabawa ze sprzetem, dopoki sam nie bede zarabial nie bede sie bawil, bo to droga zabawa (chyba ze serio na 100% nic nie mozna w ten sposob uszkodzic fizycznie :))
Napisano 19 Czerwiec 200420 l jak ktos cos uszkodzi modowaniem, to ja sie zamienie w dinozaura. kx: mozesz przerobic, jak cos nie wiesz to wal do mnie ;]