Napisano 2 Maj 201113 l Zgłaszam się do bitwy z Astonem Martinem Vantage V8. Akurat termin mi bardziej niż pasuje :) Od tego się zaczęło, na bitwę nie zdążyłem, ale projekt zrobię... Edytowane 30 Wrzesień 201113 l przez mietafix zmiana tematu na zgodny z regulaminem
Napisano 9 Maj 201113 l Autor Ok, rozpoczynam delikatnie. Czytam tutki co do modelowania samochodów i robię własny jednocześnie. efekty:
Napisano 11 Maj 201113 l No narazie idzie dobrze, jest kilka niezgodnosci np nadkola, moim zdaniem sa bardziej wysuniete, prog boczny zawija sie pod spod, u ciebie jest prosto. No i to przetloczenie z wlotem na boku auta, dobrze by bylo juz na tym etapie je zaznaczyc.
Napisano 25 Wrzesień 201113 l Autor mimo zakończenia konkursu, spróbuje skończyć ten projekt. Narazie mam kłopot z tyłem samochodu. Połączenie dachu z tyłem wydaje mi się złe. Zobaczcie sami:
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Autor Dalej męczę tył. Jestem na etapie: Ciężko mi dojść do porządku z tymi wszystkimi ostrymi krzywymi które tam są. Czy mógłby ktoś mi coś podpowiedzieć?
Napisano 29 Wrzesień 201113 l Jak dla mnie siatka u ciebie za szybko nabrała gęstości, i ciężko ci będzie uzyskać podstawowy kształt ;) Wydaje mi się, że na tym etapie łatwiej by ci było gdybyś ją troszkę przerzedził, może uda ci się to zrobić nie zaczynając wszystkiego od nowa;)
Napisano 29 Wrzesień 201113 l Autor obecna siatka wygląda tak, a największy problem to profil tego pseudo spoilera: BTW: czy mogę prosić kogoś o przeniesienie tematu do WIPa Edytowane 29 Wrzesień 201113 l przez mietafix
Napisano 30 Wrzesień 201113 l Autor Dzisiejszy mini upload: Mam nadzieje że baza zaczyna wyglądać poprawnie ;) W sumie to nie wiem czy zajmować się już detalami, czy jeszcze grzebać przy bazie? Edytowane 30 Wrzesień 201113 l przez mietafix
Napisano 30 Wrzesień 201113 l Weź się za detale gdy będziesz zadowolony z bazy :) Ta zasada tyczy się każdej dziedziny sztuki.
Napisano 30 Wrzesień 201113 l Autor Weź się za detale gdy będziesz zadowolony z bazy :) Ta zasada tyczy się każdej dziedziny sztuki. Jako że to moja pierwsza taką robótka, to niewien czy to już, czy jeszcze trochę pogrzebać. ;/ Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
Napisano 30 Październik 201113 l Autor Czy ktoś znający się lepiej na modelowaniu, może mi odpowiedzieć dlaczego nie wychodzi mi tył? W którym miejscu siatki robię błąd?
Napisano 30 Październik 201113 l Autor Dzisiaj trochę jeszcze pogrzebałem przy tyle samochodu. Którą siatkę uważacie za bardziej poprawną?
Napisano 31 Październik 201113 l Jak na moje oko, to ta po prawej stronie. Idzie coraz lepiej. Nie wiem w jaki sposób będziesz robil detale, ale to juz chyba ten moment :) Zwracasz uwagę na ilość poly?
Napisano 31 Październik 201113 l Autor Jak na moje oko, to ta po prawej stronie. Idzie coraz lepiej. Nie wiem w jaki sposób będziesz robil detale, ale to juz chyba ten moment :) Zwracasz uwagę na ilość poly? Powoli się przymierzam do detali, ale najpierw próbuje uzyskać jakąś spójną siatkę. W sumie na razie nie zwracam ;P, powinienem?
Napisano 31 Październik 201113 l to zależy, początkowo dużo mi uciekało poly na felgi, opony - warto sobie wyrobić dobry nawyk i nie przesadzać z ilością, chyba że robisz go tylko do portfolio, u mnie dajmy na to płynniej chodzą modele nie zbyt bardzo ciężkie...
Napisano 31 Październik 201113 l Autor to zależy, początkowo dużo mi uciekało poly na felgi, opony - warto sobie wyrobić dobry nawyk i nie przesadzać z ilością, chyba że robisz go tylko do portfolio, u mnie dajmy na to płynniej chodzą modele nie zbyt bardzo ciężkie... w sumie to robię go do nauki/portfolio.
Napisano 31 Październik 201113 l siatka po prawej moim zdaniem jest lepsza bo wycinając szyby i drzwi nie będziesz musiał za dużo kombinować, po prostu ma lepszy układ edg'ów.
Napisano 31 Październik 201113 l Autor siatka po prawej moim zdaniem jest lepsza bo wycinając szyby i drzwi nie będziesz musiał za dużo kombinować, po prostu ma lepszy układ edg'ów. Ok, dzisiaj popracuje trochę nad jakimiś detalami, zobaczymy co osiągnę.
Napisano 1 Listopad 201113 l Autor Dzisiejszy etap grzebania w siatce zakończył się następująco: Wszelkie komentarze wytykające błędy i radzące jak ich uniknąć mile widziane.
Napisano 29 Grudzień 201113 l Autor Witam ponownie. Dzisiaj zapytam się was czy dobrze robię podział siatki na elementy. Uzyskany efekt to:
Napisano 12 Styczeń 201213 l Oo miło zobaczyć postępy :) Wygląda bardzo czysto i równo, jak w końcu uporałeś się z cięciami? Po zagęszczeniu siatki czy przed? Pzdr. illusion
Napisano 12 Styczeń 201213 l Autor Zrobiłem MS z iteracją 1, potem pociąłem i znów nałożyłem MS. Osobiście jestem z nich zadowolony, choć w paru miejscach mogłem to zrobić inaczej, albo chociaż później :)
Napisano 14 Styczeń 201213 l Ej no Panie :) ładnie to już wygląda ... pokaż siateczkę tych drzwi bo ciekawi mnie jak poradziłeś sobie z tymi ostrościami :)
Napisano 23 Styczeń 201213 l Autor kolejny up teraz zostały detale na zewnątrz do zrobienia i wnętrze...
Napisano 23 Styczeń 201213 l no model wygląda fajnie ale jest kilka miejsc które wymagają poprawek. 1. Dolny wlot na zderzaku: profil luku nie tak aż tak ostry. 2. Grill: pionowe poprzeczki maja kształt lekkiego łuku a u Ciebie są proste. 3. Maska: ona nie jest zakończona w ten sposób, jest prawie gładka i to przetłoczenie jest praktycznie nie widoczne 4. Tylne nadkole: w miejscu gdzie zaznaczyłem jest bardziej "zawinięte" do środka. Tył wydaje sie falować troche, no i lampa trochę się różni. Powinna być trochę węższa od strony nadkola i ta plastikowa środkowa część lampy jest dłuższa. Zapomniałeś też o przetłocznie wokół wydeczhu albo zrobiles je zbyt małe. Pozrdowiena. Edytowane 23 Styczeń 201213 l przez martix69