mietafix Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 (edytowane) Zgłaszam się do bitwy z Astonem Martinem Vantage V8. Akurat termin mi bardziej niż pasuje :) Od tego się zaczęło, na bitwę nie zdążyłem, ale projekt zrobię... Edytowane 30 Wrzesień 2011 przez mietafix zmiana tematu na zgodny z regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 9 Maj 2011 Autor Share Napisano 9 Maj 2011 Ok, rozpoczynam delikatnie. Czytam tutki co do modelowania samochodów i robię własny jednocześnie. efekty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 No narazie idzie dobrze, jest kilka niezgodnosci np nadkola, moim zdaniem sa bardziej wysuniete, prog boczny zawija sie pod spod, u ciebie jest prosto. No i to przetloczenie z wlotem na boku auta, dobrze by bylo juz na tym etapie je zaznaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 25 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2011 mimo zakończenia konkursu, spróbuje skończyć ten projekt. Narazie mam kłopot z tyłem samochodu. Połączenie dachu z tyłem wydaje mi się złe. Zobaczcie sami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Dalej męczę tył. Jestem na etapie: Ciężko mi dojść do porządku z tymi wszystkimi ostrymi krzywymi które tam są. Czy mógłby ktoś mi coś podpowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aces87 Napisano 29 Wrzesień 2011 Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Jak dla mnie siatka u ciebie za szybko nabrała gęstości, i ciężko ci będzie uzyskać podstawowy kształt ;) Wydaje mi się, że na tym etapie łatwiej by ci było gdybyś ją troszkę przerzedził, może uda ci się to zrobić nie zaczynając wszystkiego od nowa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 29 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2011 (edytowane) obecna siatka wygląda tak, a największy problem to profil tego pseudo spoilera: BTW: czy mogę prosić kogoś o przeniesienie tematu do WIPa Edytowane 29 Wrzesień 2011 przez mietafix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2011 (edytowane) Dzisiejszy mini upload: Mam nadzieje że baza zaczyna wyglądać poprawnie ;) W sumie to nie wiem czy zajmować się już detalami, czy jeszcze grzebać przy bazie? Edytowane 30 Wrzesień 2011 przez mietafix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 30 Wrzesień 2011 Share Napisano 30 Wrzesień 2011 Weź się za detale gdy będziesz zadowolony z bazy :) Ta zasada tyczy się każdej dziedziny sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2011 Weź się za detale gdy będziesz zadowolony z bazy :) Ta zasada tyczy się każdej dziedziny sztuki. Jako że to moja pierwsza taką robótka, to niewien czy to już, czy jeszcze trochę pogrzebać. ;/ Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 Czy ktoś znający się lepiej na modelowaniu, może mi odpowiedzieć dlaczego nie wychodzi mi tył? W którym miejscu siatki robię błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 Dzisiaj trochę jeszcze pogrzebałem przy tyle samochodu. Którą siatkę uważacie za bardziej poprawną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Jak na moje oko, to ta po prawej stronie. Idzie coraz lepiej. Nie wiem w jaki sposób będziesz robil detale, ale to juz chyba ten moment :) Zwracasz uwagę na ilość poly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 Jak na moje oko, to ta po prawej stronie. Idzie coraz lepiej. Nie wiem w jaki sposób będziesz robil detale, ale to juz chyba ten moment :) Zwracasz uwagę na ilość poly? Powoli się przymierzam do detali, ale najpierw próbuje uzyskać jakąś spójną siatkę. W sumie na razie nie zwracam ;P, powinienem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 to zależy, początkowo dużo mi uciekało poly na felgi, opony - warto sobie wyrobić dobry nawyk i nie przesadzać z ilością, chyba że robisz go tylko do portfolio, u mnie dajmy na to płynniej chodzą modele nie zbyt bardzo ciężkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 to zależy, początkowo dużo mi uciekało poly na felgi, opony - warto sobie wyrobić dobry nawyk i nie przesadzać z ilością, chyba że robisz go tylko do portfolio, u mnie dajmy na to płynniej chodzą modele nie zbyt bardzo ciężkie... w sumie to robię go do nauki/portfolio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martix69 Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 siatka po prawej moim zdaniem jest lepsza bo wycinając szyby i drzwi nie będziesz musiał za dużo kombinować, po prostu ma lepszy układ edg'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 siatka po prawej moim zdaniem jest lepsza bo wycinając szyby i drzwi nie będziesz musiał za dużo kombinować, po prostu ma lepszy układ edg'ów. Ok, dzisiaj popracuje trochę nad jakimiś detalami, zobaczymy co osiągnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 Dzisiejszy etap grzebania w siatce zakończył się następująco: Wszelkie komentarze wytykające błędy i radzące jak ich uniknąć mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2011 Witam ponownie. Dzisiaj zapytam się was czy dobrze robię podział siatki na elementy. Uzyskany efekt to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 11 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2012 Dzisiejszy boczek sponsorują drzwi. Będzie dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Oo miło zobaczyć postępy :) Wygląda bardzo czysto i równo, jak w końcu uporałeś się z cięciami? Po zagęszczeniu siatki czy przed? Pzdr. illusion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2012 Zrobiłem MS z iteracją 1, potem pociąłem i znów nałożyłem MS. Osobiście jestem z nich zadowolony, choć w paru miejscach mogłem to zrobić inaczej, albo chociaż później :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2012 dzisiejszy update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koszulkowiec Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Ej no Panie :) ładnie to już wygląda ... pokaż siateczkę tych drzwi bo ciekawi mnie jak poradziłeś sobie z tymi ostrościami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 23 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2012 kolejny up teraz zostały detale na zewnątrz do zrobienia i wnętrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martix69 Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 (edytowane) no model wygląda fajnie ale jest kilka miejsc które wymagają poprawek. 1. Dolny wlot na zderzaku: profil luku nie tak aż tak ostry. 2. Grill: pionowe poprzeczki maja kształt lekkiego łuku a u Ciebie są proste. 3. Maska: ona nie jest zakończona w ten sposób, jest prawie gładka i to przetłoczenie jest praktycznie nie widoczne 4. Tylne nadkole: w miejscu gdzie zaznaczyłem jest bardziej "zawinięte" do środka. Tył wydaje sie falować troche, no i lampa trochę się różni. Powinna być trochę węższa od strony nadkola i ta plastikowa środkowa część lampy jest dłuższa. Zapomniałeś też o przetłocznie wokół wydeczhu albo zrobiles je zbyt małe. Pozrdowiena. Edytowane 23 Styczeń 2012 przez martix69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietafix Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2012 Dzięki za rady. Kolejny up, z poprawkami wskazanych elementów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi