Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, jak w temacie. Chodzi o to ze jak eksportuje model z autocada zapisany w dwg do Maksa to wszystkie krzywe sa kanciaste... Sporo szukalem i zorientowalem sie ze problem jest dosyc popularny. Niestety kazdy pisze co innego. Czy ktos moze podac mi jedna metode na zalatwienie tego problemu. Bardzo prosze o pomoc.Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak masz zaznaczonego splin-a i po prawej stronie w menu kontekstowym Modyfikacji znajdź Interpolation, spróbój zwiększyć "Steps" albo przełącz na (Adaptive)

Napisano
  • Autor

Ok, a nie da sie zdefiniowac ilosci "boków" łuku w autocadzie? Probowalem w opcjach jest tam cos takiego jak "curve steps"(z tego co pamietam-nie ma mnie przy komputerze na ktorym pracuje) i pierwotnie ustawione jest na 8. Zwiekszylem ta wartosc ale przy eksporcie do 3d maxa nic nie pomaga...

Napisano

Przy imporcie możesz zdefiniować sobie interpolacje wspólną dla wszystkich krzywych. Co innego z bryłą. Tu już trzeba w CADzie ustawić.

Napisano
  • Autor

Ok a macie jakiś tutorial, krok po kroku jak zrobic żeby było ok. Wszystko mam wyciągnięte w autocadzie (bryły). Chodzi o to żeby przy eksporcie walec wyglądał jak walec a nie graniastoslup:)bardzo proszę o pomoc bo terminy mnie gonią a nie wiem co zrobic.szukałem na forum ale każdy mówi co innego...

Napisano

Z chęcią bym pomógł ale na autocadzie się nie znam. Natomiast jak pracowałem w biurze architektonicznym to kolega zwiększał mi dowolnie gęstość siatki ustawiając coś w cadzie.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności