Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pytanie pewnie dla wielu banalne a odpowiedzi przydadzą się nie tylko mi.

Problem polega na tym, że zamierzam zaopatrzyć się w głośniki Logitecha 5500.

logitech_z5500.jpg

Którą z wymienionych wyżej kart zakupić aby dźwięk był maksymalnie "fajny".

Chce by zawsze grał cały zestaw, nie tylko dwa głośniczki. Muzyka, nie musi być głośna, zależy mi na czystym dźwięku.

Proszę o sugestie kart dźwiękowych z normalnej pułki cenowej :P

Pozdrawiam

---

Dodam jeszcze, że nie korzystałem wcześniej z kart innych niż Creativa. Ba... Nie wiedziałem, że takowe są o.0.

Edytowane przez AmorCustodia
Dodatkowe informacje

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jaką masz płyte główną? Nowe mobo pod i7 mają dobre dzwiękówki zintegrowane. Po podpięciu Xonara D2/PM nie widzę różnicy pomiędzy nim a integrą na Gigabyte P67A-UD7.

Jak masz miejsce w pokoju na postawienie kolumn podłogowych to zamiast satelitarnych "pierdziawek" polecam Microlab Solo7C. Wbrew pozorom nie brakuje im basu, ale bardzo ważna jest lokalizacja kolumn.

Napisano
  • Autor

Czy to takie satelitarne "pierdziawki" to bym polemizował :D

Płytka z Realteciem na czele ( Klik ) nie ogarnie tego zestawu. Mam zestawik Logitecha X230 na drugim komputerze i była mała tragedia bez dźwiękówki.

Ogólnie zależy mi na opiniach ludzi, którzy posiadają kartę Asusa i co o Niej myślą. Chętnie też poczytam co do Niej podpięli... To samo XiFi

Napisano

Musisz sprecyzować do czego potrzebujesz takiego zestawu. Do gier i filmów chyba lepiej głośniki przestrzenne np. takie jak właśnie wybrałeś 5+1. Do słuchania muzyki jeśli masz mały pokój i słuchasz tylko siedząć przy kompie 2+1 lub stereo bez suba ale stawiane na stole. Jak masz większe pomieszczenie i zalezy Ci na tym by dźwięk wypełniał je a nie był kierunkowy to tylko duże kolumny podłogowe. Ludzie którzy intersuja się tematem muzyki będą Ci zawsze odradzać małe satelity z dużym subem.

Ja słucham tylko muzyki na Xonar D2/PM + Microlab Solo7C i jestem bardzo zadowolony.

Napisano
  • Autor

Zestaw będzie do wszystkiego w sporym pomieszczeniu. Lubię posłuchać muzyki głośno, czysto brzmiącej. Poza tym w dużej mierze stawiam na widowiskowość zakupu.

W każdym bądź razie, zostawmy temat głośników. Ciekawi mnie jedynie karta dźwiękowa. Która ma więcej możliwości, lepiej rozbija stereo na 5.1. Lepiej radzi sobie z grami, filmami, muzyką itp...

A głośniki fajne, pomyśle o nich do drugiego pomieszczenia.

Napisano

jaki jest sens zakupu karty dźwiękowej pod 5500?

Nie kupuj żadnej karty... to kasa wyrzucona w błoto

wystarczy Ci integra... na 5500 nie usłyszysz żadnej różnicy.

5500 jest wyposażony w wejście optyczne

Zakup lepszej karty ma tylko uzasadnienie przy wysyłaniu sygnału analogiem