_Orion_ Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Witam, Taki mam problem: mam obiekt (podobny do boxa), zaznaczam loop'a przez środek obiektu i tu pytanie czy jest jakaś funkcja (max 2010) która przetnie mi obiekt na dwa niezależne przez tego loopa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 zaznacz poligony po lewej albo po prawej stronie tego loopa i daj detach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 12 Maj 2011 Autor Share Napisano 12 Maj 2011 zaznacz poligony po lewej albo po prawej stronie tego loopa i daj detach to wiedziałem. Chodziło mi właśnie o opcję cięcia edgem a nie zaznaczaniem poligonów (co czasami może nie być takie łatwe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Jesli dasz chamfer zerowy na ten edge, z zaznaczonym robieniem przerwy to bedziesz mial podzielone na 2 elementy. Wtedy wybranie 1 polowy za pomoca Element i detach jest bezbolesne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 12 Maj 2011 Autor Share Napisano 12 Maj 2011 Jesli dasz chamfer zerowy na ten edge, z zaznaczonym robieniem przerwy to bedziesz mial podzielone na 2 elementy. Wtedy wybranie 1 polowy za pomoca Element i detach jest bezbolesne. Dzięki mirach o to chodziło. Rep+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 inny sposob to: zaznacz loop'a i kliknij Split zeby rozdzielic obiekt na dwa elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi