eryk955 Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Witam, mam problem. Mam stworzone koła + sprężyna i amortyzator (wszystko chodzi według praw fizyki xd) i jest problem iż gdy chce sklonować to całe czyli koła i spreżyne oraz amorek to muszę go przemieścić a nie uśmiecha mi się na nowo układać każdy pojedynczy element. Czy jest na to jakaś rada? Dodam że linkowanie i opcja Attach nie daje rady ponieważ animacja się "zlewa" na cały obiekt.
Kubajaniak Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Na animacji się nie znam, więc nie wiem, czy zadziała, ale może po prostu zgrupuj to wszystko i skopiuj.
Adanedhel Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 A nie mozesz poprostu zaznaczyc wszystkiego i z przycisnietym shiftem przesunac ? potem puszczasz shift i masz do wyboru czy to ma byc copy/instance, wybierasz zatwierdzasz i gotowe :). nie wiem czy o to ci chodzi ale ja tak wszystko kopiuje pozdrawiam edit: mozesz jeszcze wszystko polaczyc do jednej bryly (editable poly) z opcja przynaleznosci materialow do poszczegolnych elementow bryly. nie zmieni ci sie material elementow, a wszystko bedzie w jendej bryle. zawsze mozesz na kazdym elemencie pracowac z osobna w edycji elementow. mozesz tez w kazdym momencie dac detach, jesli cie najdzie ochota :P
asblaze Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Najlepszy patent jaki znalazłem na taki problem to nie kopiować układ, tylko zamergować gotowy :)
Rekomendowane odpowiedzi