xaoo Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 (edytowane) Witam, W zwiazku z tym, ze biore udzial w samochodowej minibitwie postanowilem, ze na rozgrzewke przerobie sobie tutorial o modelowaniu aut i naucze sie kilku technik, ktore wykorzystam przy tworzeniu modelu do mininitwy. Oczywiscie z uwaga sledze wszystkie postepy i podpatruje jak inni uzytkownicy tworza swoje modele, jednak jest to dopiero moj 3 model i chcialem nauczyc sie czegos nowego. Oczywiscie goraco zachecam do komentowania w koncu celem mojego cwiczenia jest dobre przygotowanie do bitwy :) Z gory serdecznie dziekuje za pomoc i cenne uwagi, a ponizej zamieszczam kilka screenow bazy. Pozdrawiam, xaoo Baza Side: Baza Front: Baza Back: Baza Top: Baza Perspective: Edytowane 10 Lipiec 2011 przez xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Na moje mało doświadczone oko wydaje sie ładnie, jedyne co mi nie pasuje to zdecydowanie za krótki wlot z boku, powinien kończyć sie dużo bliżej tylnego nadkola, teraz ledwo za drzwiami. Masz tutorial pokazujący modelowanie właśnie R8 czy jakiegoś zupełnie innego samochodu? Przy okazji, przednia część budy nie jest połączona z resztą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 15 Maj 2011 Autor Share Napisano 15 Maj 2011 @Wonsky - Dzieki za komentarz. Jesli chodzi o wlot, to na razie tak ma byc Mam tutek pokazujacy jak zrobic Audi R8 i staram sie robic wedlug tego co pokazuja :) Pozatym dodatkowo patrze jak to robi Berger (jeden z uzytkownikow tego forum) w swoim tutorialu z Audi A4. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 czysta ładna siatka jedyne co mi się rzuciło w oczy to Trójkąt przy przednim błotniku który spokojnie można usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2011 Witam serdecznie, Znowu jakis czas mnie nie bylo, ale znow zabieram sie do dzialania. Skonczylem juz baze a oto moje rezultaty. Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane. Pozdrawiam, xaoo Baza MSx2 Side: Baza MSx2 Front: Baza MSx2 Back: Baza MSx2 Top: Baza MSx2 Perspective: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2011 Witam, Byl weekend wiec miale chwilke by usiasc przy modelu. Poprawilem nieco baze, bo ta wczesniejsza miala razace niezgodnosci na przednim zderzaku. W obecnej wersji pewnie kilka bugow sie znajdzie. Postanowilem jednak kontynuowac prace. Rezultaty ponizej. Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdrawiam, xaoo Side: Front: Back: Top: Perspective1: Perspective2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Jest ok, możesz dać linka do tego tutoriala z A8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Nie ma jeszcze detalu nawet elementy nie porozcinane . To powiedz po co tak gęsto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Chyba wiem co to za tutorial. Robi się bazę używając smooth group i ts x3->Convert to editable poly, spline'ami zaznacza się dziury itp, extrude i bolleanem wycina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Modelujesz za pomoca tego tutka?? http://www.byhero.com/tutorials/96486-making-a-3d-sports-car-modeling-tutorial-dvd.html , tez z niego korzystałem ale wole normalny modeling i przeciąganie vertexów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 thecrev przeczytaj regulamin, zanim wkleisz kolejnego linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2011 Witam, Widze, ze przybylo kilka postow. Juz odpowiadam. @rice - Korzystam tutoriala Beatframes - Makind 3d Sportscar @Smoku - Wlasnie jestem na etapie rozcinania wszytskiego. Tak gesto, bo robie zgodnie z tutkiem. Staram sie poznac rozne techniki i wybrac ta ktora mi bedzie najbardziej odpowiadala. Obserwuje tez Minibitwe, ale chetnie poslucham Twoich rad. @Kubajaniak - tak dokladnie ten tutorial. Nie do konca jestem przekonany, czy tak nalezy modelowac, ale postanowilem, ze to sprawdze ta metode. @thecrev - Oj nie ladnie. My tu wszystcy uzywamy legalnego oprogramowania i tutoriali. Tak to jest ten tutorial i osobiscie chyba tez wole przestawiac vertexy. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi