Napisano 16 Maj 201113 l Witam, chętnie wymodeluję sobie przy tej okazji Range rovera, ale już na początku mam problem. Czy ktoś z grona zacnych forumowiczów ma pojęcie gdzie znaleźć blueprinty owego modelu? W internecie są modele 3d więc chyba szkice można dostać, lub też może są robione na podstawie zdjęć... Proszę o odpowiedź . Pozdrawiam
Napisano 16 Maj 201113 l http://www.smcars.net/ sprawdź tu. Żeby pobrać blueprinty trzeba być zalogowanym.
Napisano 16 Maj 201113 l Chyba muszę Cie zmartwic ale to jest nowe auto na 2012 rok, i nie ma blueprintow do niego. przynajmniej ja nie znalazlem, ale watpie zeby byly. Jedynie mozesz probowac ze zdjec jak Berger i inni za pomoca lini tworzyc swoje blueprinty. Albo zmienic model na starsza wersje. Dobrze jest najpierw zobaczyc czy do danego uta sa bp. a potem je wybierac :P tez chcialbym zrobic wiele aut ale nie stety nie ma bp. do nich.
Napisano 16 Maj 201113 l Możesz sobie też zrobić blueprinty z gotowego modelu 3D, jeśli gdzieś znajdziesz w sieci taki.
Napisano 16 Maj 201113 l Autor Dziękuję wam bardzo, może uda mi sie coś naszkicować na bazie tego bowlera (maksymilion - brawo), jakieś proporcje projektant może powielił... Co do tematu to i tak nie załapałem się na listę więc troche poza konkursem będę robił :) najwyżej mnie jakiś moderator dopisze albo przerzuci do zwykłego Vip, (Czemu tak mało miejsc!!!) Model robię i tak bo na studiach projektuję salon Land Rover i na wizki potrzebuję roverów. Z racji tego że czasu mało tego evoque chciałbym dokładnie a resztę może bardziej low-poly. Gdyby ktoś miał model jakiegoś rovera i chciał się podzielić to będę wdzięczny :)
Napisano 16 Maj 201113 l Bardzo ładne autko. Wpadło mi w oko. Zrobię sobie kiedyś chyba takie :) Będę obserwował.
Napisano 24 Maj 201113 l Witam,miałem przyjemność robić już ten samochód niestety tylko ze zdjęć bo nie znalazłem nigdzie blueprintów, super auto, życzę powodzenia.
Napisano 24 Maj 201113 l Autor Właśnie tworzę własne blueprinty , został mi jeszcze przód do narysowania, zobaczymy jak wyjdzie, martwi mnie że jest sporo róznych wersji 3-5cio drzwiowa, z plastikami nisko i wysoko itp.. ciężko się ze zdjęć zdecydować na proporcje a doświadczenia za dużo nie mam.. Zdecydowałem się na 5-cio drzwiową z lakierowanymi zderzakami. Może Lukii pokażesz jak Ci wyszło?
Napisano 24 Maj 201113 l A wiec ja ta sama wersje robiłem :) oto moje wypociny i jeszcze dwa rendery tutaj jak byś chciał zobaczyć: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.204752536214491.46847.186199591403119