batonx Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 witam, chciałem sobie dziś updateować BIOS programem @BIOS tak jak zawsze to robiłem, niestety dziś po restarcie komp staje na "verifying dmi pool data...." wgrałem Q-Flashem BIOSA, którego miałem wcześniej, ale niestety problem dalej jest:/ miał ktoś może tak? dzięki za każdą pomoc!
Predator Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Jaka dokladnie plyta i jakie info o nowosciach w ladowanym najnowszym biosie?
batonx Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 (edytowane) płyta to GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0) BIOS F12 (Update CPU AGESA3.7.1.0) hmmm odłączyłem jeden dysk i działa, tylko dlaczego z drugim dyskiem nawala skoro wcześniej było ok Edytowane 22 Maj 2011 przez batonx
Predator Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 A czy przed zmiana biosu zdefultowales jego ustawienia? Rzeczywiscie dziwna sprawa , wyglada jakby cos nie dokonca poprawnie sie zaktualizowalo. Po wykryciu problemu jak wgrywales wczesniejszyc bios to byl on sciagany czy archiwizowany wgrywales?
batonx Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 ja w biosie nic nie grzebie, jedynie robię update i tyle:) jak wgrywałem starszego to ściągnąłem ze strony odpiąłem drugi dysk i mi weszło do windowsa, zrobiłem jeszcze raz update na tego najnowszego, ale tym razem przez Q-Flash, a nie @Bios i jest OK. Zaraz podepnę ten drugi dysk i sprawdzę co będzie.
natas Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Sprawdź w biosie wszystkie ustawienia dotyczące dysku .
Predator Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 I na przyszlosc przed updatem biosu resetuj jego ustawienia. :) Jesli wszystko wrocilo do normy to dobrze:). 1
-=S3B=- Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Generalnie nie zaleca się aktualizować biosu przy pomocy @BIOS. Najbezpieczniej jest Q-Flash'em lub tym dosowym programikiem ktory znajduje sie w paczce z biosem. Polecam Ci ta stronke jestli chodzi o biosy do plyt GB: Gigabyte latest bios Pozdrawiam, S
Mr_SAN Napisano 23 Maj 2011 Napisano 23 Maj 2011 PO updacie Biosu także należy przywrócić defaultowe ustawienia a potem skonfigurować sobie bios po swojemu aby zaktualizowały się wpisy w CMOS.
Rekomendowane odpowiedzi