Napisano 22 Maj 201113 l witam, chciałem sobie dziś updateować BIOS programem @BIOS tak jak zawsze to robiłem, niestety dziś po restarcie komp staje na "verifying dmi pool data...." wgrałem Q-Flashem BIOSA, którego miałem wcześniej, ale niestety problem dalej jest:/ miał ktoś może tak? dzięki za każdą pomoc!
Napisano 22 Maj 201113 l Jaka dokladnie plyta i jakie info o nowosciach w ladowanym najnowszym biosie?
Napisano 22 Maj 201113 l Autor płyta to GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0) BIOS F12 (Update CPU AGESA3.7.1.0) hmmm odłączyłem jeden dysk i działa, tylko dlaczego z drugim dyskiem nawala skoro wcześniej było ok Edytowane 22 Maj 201113 l przez batonx
Napisano 22 Maj 201113 l A czy przed zmiana biosu zdefultowales jego ustawienia? Rzeczywiscie dziwna sprawa , wyglada jakby cos nie dokonca poprawnie sie zaktualizowalo. Po wykryciu problemu jak wgrywales wczesniejszyc bios to byl on sciagany czy archiwizowany wgrywales?
Napisano 22 Maj 201113 l Autor ja w biosie nic nie grzebie, jedynie robię update i tyle:) jak wgrywałem starszego to ściągnąłem ze strony odpiąłem drugi dysk i mi weszło do windowsa, zrobiłem jeszcze raz update na tego najnowszego, ale tym razem przez Q-Flash, a nie @Bios i jest OK. Zaraz podepnę ten drugi dysk i sprawdzę co będzie.
Napisano 22 Maj 201113 l I na przyszlosc przed updatem biosu resetuj jego ustawienia. :) Jesli wszystko wrocilo do normy to dobrze:).
Napisano 22 Maj 201113 l Generalnie nie zaleca się aktualizować biosu przy pomocy @BIOS. Najbezpieczniej jest Q-Flash'em lub tym dosowym programikiem ktory znajduje sie w paczce z biosem. Polecam Ci ta stronke jestli chodzi o biosy do plyt GB: Gigabyte latest bios Pozdrawiam, S
Napisano 23 Maj 201113 l PO updacie Biosu także należy przywrócić defaultowe ustawienia a potem skonfigurować sobie bios po swojemu aby zaktualizowały się wpisy w CMOS.