Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

chciałem sobie dziś updateować BIOS programem @BIOS tak jak zawsze to robiłem, niestety dziś po restarcie komp staje na "verifying dmi pool data...." wgrałem Q-Flashem BIOSA, którego miałem wcześniej, ale niestety problem dalej jest:/ miał ktoś może tak?

dzięki za każdą pomoc!

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

płyta to GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0)

BIOS F12 (Update CPU AGESA3.7.1.0)

hmmm odłączyłem jeden dysk i działa, tylko dlaczego z drugim dyskiem nawala skoro wcześniej było ok

Edytowane przez batonx

Napisano

A czy przed zmiana biosu zdefultowales jego ustawienia? Rzeczywiscie dziwna sprawa , wyglada jakby cos nie dokonca poprawnie sie zaktualizowalo. Po wykryciu problemu jak wgrywales wczesniejszyc bios to byl on sciagany czy archiwizowany wgrywales?

Napisano
  • Autor

ja w biosie nic nie grzebie, jedynie robię update i tyle:)

jak wgrywałem starszego to ściągnąłem ze strony

odpiąłem drugi dysk i mi weszło do windowsa, zrobiłem jeszcze raz update na tego najnowszego, ale tym razem przez Q-Flash, a nie @Bios i jest OK. Zaraz podepnę ten drugi dysk i sprawdzę co będzie.

Napisano

I na przyszlosc przed updatem biosu resetuj jego ustawienia. :) Jesli wszystko wrocilo do normy to dobrze:).

Napisano

Generalnie nie zaleca się aktualizować biosu przy pomocy @BIOS. Najbezpieczniej jest Q-Flash'em lub tym dosowym programikiem ktory znajduje sie w paczce z biosem.

Polecam Ci ta stronke jestli chodzi o biosy do plyt GB:

Gigabyte latest bios

Pozdrawiam,

S

Napisano

PO updacie Biosu także należy przywrócić defaultowe ustawienia a potem skonfigurować sobie bios po swojemu aby zaktualizowały się wpisy w CMOS.