Napisano 24 Maj 201113 l Cześć :) Wrzucam wizualki z projektu koncepcyjnego na studia, nad którym obecnie pracuję. Liczę na pomoc i konstruktywną krytykę bo już nie mam pomysłów co mógłbym tutaj zmienić, dodać, polepszyć. Dodam, że robione w SU8, render Vray i postpro w PS3. Będzie jeszcze salon, jadalnia i widok na domek z drugiej strony ale to narazie jest faza zbyt robocza więc nie wrzucam. Wiem, że krzesła do wymiany, są na etapie opracowywania dizajnu :)
Napisano 24 Maj 201113 l cześć, po krótce to dużo musiałbyś zmienić/ulepszyć. 1. tekstury - na dachu pojawiła się mora i nie bardzo widać z czego ten dach zrobiony, - na drugim obrazku drewno ma duży reflect, a o fugi można się potknąc i złamać sobie nogę :D - na drugim obrazku dodatkowo korytarz ma "schodek" przy drzwiach/oknie - kolorystyka za bardzo czerwona i tło w ogóle nie siedzi. 2. swiatło - ciemno i mroczno - wrzuc jakieś direct zagraj cieniem/swiatłem 3. postpro - rozumiem, że na PS3 słabo się robi postrpo :P - popracuj trochę nad osadzeniem cłości w tło i na plaże bo przymaskowanie w takim stopniu jak to zrobiłeś wygląda na cóz.. nie wygląda 4. krzesła poza tym, że są czesto uzywane w wielu projektach, akurat są niezłe :P pozdro600 Edytowane 24 Maj 201113 l przez Orcher
Napisano 24 Maj 201113 l Autor O, dziękuję bardzo za cenne uwagi. Jednakże mam jeszcze parę pytań. -Jak zlikwidować morę? -W którym miejscu drewno ma za duży reflect? -Co proponujesz w kwestii tła. Przytłumić tą zieleń? -Ten lekki schodek był zamierzony, ale zająłem się czymś innym i go nie dociągnąłem do końca. -Mam coś problemy ze światłem w vrayu bo jak wrzucam do sceny oświetlenie to mi nie renderuje, odsyła do error log'u i nie wiem co jest grane. Teksturę podłogi w ogóle będę zmieniał, ciągle nie mam pomysłu co tam dać. Jakiś układ w kliny raczej, ale nie wiem jaki materiał. generalnie jest tak czerwono bo chciałem żeby się dało odczuć klimat afrykański. No właśnie chyba przerzucę się na xBoxa :P No tak, przymaskowanie. Generalnie nie dawałem rady uzyskać realistycznego osadzenia więc stwierdziłem, że spróbuję zrobić odrealniony efekt, który będzie zamierzony i będzie oddawał klimat otoczenia :) To dopiero moje początki z grafiką 3d więc pomoc się przyda w każdych ilościach :D
Napisano 24 Maj 201113 l -zmora to zmora nie da jej się tak łatwo usunąć potrzebne będą egzorcyzmy :D myslę, że u ciebie to po pierwsze lepsza tekstura, a po drugie lepsze mapowanie :-) - drewno - kwestia tła.. zmień bo to wygląda jakby zaraz miały dinozaury i inne potwory wyskoczyć i mieszkańców domu rozszarpać. ponadto nie trzyma skali. zobacz na wysokość budynku, i drzew otaczających. - pokaż co ci tam v-ray wypisuje - klimat afrykański.. bardziej marsjański ani efekt realny ani efekt odrealniony ci nie wyszedł :P ale walcz.
Napisano 24 Maj 201113 l yo :D kibicuje dlaszym pracom masz tu moje marzenie, może coś odszyfrujesz bo ja robie to z trudem. 1 screen całego domu do kosza odrazu widac co ps itp.