Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

hej,

mam taki problem ze jak rysuje linie to to nie moge trafic z wierzcholkiem w miejsce w ktore chce trafic- linia mi skacze jakby byla ustawiona jakas siatka,czy jak w autocadzie -skok. nie wiem jak sie tego pozbyc,strasznie mnie to iryruje...prosze o pomoc ;)

pozdrawiam,

zuza

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Możliwe że masz włączony "snap to grid". Jeśli to max to w górnym menu ikonka magnesika. Tam są też opcje co i do czego ma przyciągać.

Napisano
  • Autor

tak, zapomnialam dodac ze to max....ale wszystkie magnesiki mam wylaczone wiec to nie to.....

Napisano
  • Autor

mozliwe ze to skala,bo cos sie popieprzyla przy iportowaniu pliku dwg i jest bardzo duuuuuza teraz- w takim razie jak to zmienic-zeby wyskalowac caly rysunek?

Napisano

ustaw w unitach co tam potrzebujesz, przykładowo cm. Postaw boxa 100x100cm i dopasuje element który importowałeś przez skalowanie.

Napisano

a moze sprobuj wcisnac "z". powinno oddalic ci widok tak zeby calosc byla widoczna. czasem w cadzie cos sie gdzies znienacka pojawi oddalone od twojej bryly o setki metrow (w skali) i przez to obszar roboczy w maxie robi sie ogromny i sie cos wali w viewporcie. jesli po nacisnieciu "z" oddali ci tak bardzo ze nawet nie bedziesz widziec swojej bryly tzn, ze cos jeszcze jest niechcianego oprocz bryly. i bedzie trzeba poszukac tego albo w cadzie albo w maxie po imporcie.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hej,masz racje,jak wciskam z w widoku z gory to nie widze kompletnie nic........najgorsze jest jednak to ze nie moge znalezc tego "niechcianego" obiektu ktory mi tak pokrecil skale.....

Napisano
  • Autor

hm...i jeszcze jedno,jak buduje nowy obiekt np w widoku z boku-to potem go nie moge znalesc w widoku z gory-bo jest oddalony od mojego rysunku o 2lata swietlne.....da sie cos z tym zrobic..........

Napisano

tak da sie cos zrobic.

nie kombinuj nic z przenoszeniem. musisz to zalatwic w cadzie niestety bo w maxie przez to, ze juz jest cos zwalone moze ci to zajac nieskonczonosc. (chyba ze w cadzie sie nie uda wtedy sprobujemy w maxie).

ja z tym problemem radze sobie tak:

otwieram zrąbany projekt w cadzie, zaznaczam to co mam importowac do maxa, kopiuje, klikam na file w cadzie i daje stworz nowy projekt, wybieram pierwszy z brzegu, jak sie otworzy nowe okno to daje wklej, klikam "z" potem "a" ("zoom" > "all") i wtedy zawsze pojawia mi sie tylko to co rzeczywiscie skopiowalem. zapisuje i ten plik importuje do maxa. najlepiej jest ten problem rozwiazac w cadzie bo jest szybciej. sprawdzalem, probowalem wiele razy. jak ci sie nie uda daj znac to sprawdzimy jak zrobic to w maxie.

jesli chodzi o ten problem to jest bardzo czesty dla kogos kto importuje pliki z cada, czy to 2d czy 3d. tak samo sie dzieje jesli importujemy pliki cadowskie do innych programow np: revit, archicad...itd. chodzi o to ze cad czesto wrzuci cos w oddali, a importowane pliki nie powinny byc zbyt duze, dlatego opcja z stworzeniem nowego pliku tylko z tym co chcemy przeniesc zawsze sie sprawdza.

pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.