natas Napisano 28 Maj 2011 Share Napisano 28 Maj 2011 Przerabiam sobie tutorial ,gdzie osoba pokazująca zaznacza polygony z opcją By angle i nagle przechodzi w edycje edge tylko ,że u niego zaznaczają się same skrajne krawędzie a u mnie jeżeli klikam myszką na edge to nic się nie zaznacza a jak robię to z Alt-em to owszem zaznaczają się edge ale na całej powierzchni a ja chciałem same krawędzie (3d max 2010).Czy ktoś wie jak on to robi ?Gdzie znajdę więcej trików przyspieszających pracę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 28 Maj 2011 Share Napisano 28 Maj 2011 Zamiast alta daj shift. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 28 Maj 2011 Autor Share Napisano 28 Maj 2011 O to chodziło ...i klik w serducho ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Zamiast alta daj shift. lub ctrl Gdzie znajdę więcej trików przyspieszających pracę ? tu - na forum, lub poprzeglądaj skróty klawiaturowe w maxie. i tu http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=27206&page=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi