Zernat Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Witam. Mam problem z przybliżaniem i oddalaniem za pomocą kółka myszki. Nie wiem też czy to wina jakichś ustawień czy myszki bo myszka też stara jeszcze na kulkę. A mianowicie, raz mam tak że jak dwa razy ruszę kółkiem "oczko" wyżej lub niżej to odjeżdża mi tak że mały obiekt nie mieści się w kamerze albo wręcz obiekt robi się tak mały że go prawie nie widać. Albo dzieje się też w drugą stronę, dziergam sobie coś tam i chcę sobie oddalić/przybliżyć i okazuje się że robi to bardzo bardzo wolniutko, muszę kręcić non stop bardzo szybko przez jakieś 10 sekund żeby zobaczyć model z daleko lub z bliska. To wina ustawień czy może myszki ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Pewnie masz widok perspektywy. Właśnie przez to oddalanie i przybliżanie dawno już go nie używam. Może to pomoże. http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=73302&highlight=oddalanie+widoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 3 Czerwiec 2011 Share Napisano 3 Czerwiec 2011 alt+ctrl+srodkowy myszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi